Konya'da FETÖ davasının hakimi ve heyet 4. kez değişti!

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, davanın yeni duruşması görüldü bugün… FETÖ'nün Orta Anadolu ayağına ilişkin çatı davası niteliğindeki davanın hakimi ve heyet dördüncü kez değişti. 15 Temmuz sonrasında başlayan bazı davalardan karar çıkarken, hain darbe girişimi sonrası bu davanın da biran önce karara bağlanması talep edildi.

Konya'da FETÖ davasının hakimi ve heyet 4. kez değişti!
Yayınlanma:

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ’nün Orta Anadolu ayağı davasının duruşması yapıldı. Duruşmaya Avukat Hasip Şenalp, avukat Ahmet Özer adına müdahil vekil olarak katıldı.

Avukat Hasip Şenalp ve Ahmet Özer davada 4. kez hakim ve heyetin değiştirilmesine ilişkin  “Esas olan bir davanın aynı hakim veya heyet tarafından tahkikatı yapılıp sonlandırılarak, hükme esas kararın verilmesi, maddi gerçeğin sahih bir şekilde ortaya çıkarılması için ideal ve olması gerekendir.” dedi.

Sanıkların savunmalarıyla davayı sulandırma gayreti içinde olduklarını ifade eden Şenalp ve Özer “Olmaması gereken tahliyeler oldu ve tahliye edilen sanıklar da yurt dışına kaçarak, adaletin pençesinden kurtuldular. FETÖ sanık ve örgüt üyesi bu sanıkların Türkiye'ye dönüp yargılanmaları artık imkânsız ve muhaldir. Yani 15 Temmuz vatan ve demokrasi şehitlerinin, gazilerinin ve milletin hukuku adil bir ceza ile son bulamamıştır. Tahliye olup yurt dışına kaçan tüm sanıklar için maalesef durum budur.” dedi.

Şenap ve Özer şunları aktardı:

“Yeni başkan ve yeni heyetten bu davanın ilk FETÖ davası olduğu, dört ağır ceza başkanının dava sürecinde değiştiği, geciken adaletin adalet olmayacağı, Türkiye'deki diğer FETÖ davalarından bitenler olduğunu, Türkiye'deki tüm FETÖ davalarındaki delillerin birbirini teyit ve tamamlayan kanıtlar olduğu, ilk dava olması itibariyle de, eksikliklerin biran önce tamamlanarak, tahliye olup kaçanlar hakkında kaçaklık kararı verilerek, davanın bitirilmesini, müdahil avukatları olarak aynı zamanda milletimizin hukuku adına olan hissiyatımızı talep ettik.” 

Mahkeme başkanı, eksikliklerin tamamlanması için davayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.