Konya'da Gönüllü İtfaiyecilik Tanıtım Programı yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Gönüllü İtfaiyecilik Tanıtım Programı düzenledi.

Konya'da Gönüllü İtfaiyecilik Tanıtım Programı yapıldı
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 302. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen Uluslararası Gönüllü İtfaiyecilik Tanıtım Programı’nda gönüllü itfaiyeciliğin önemine vurgu yapıldı.
Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, “Hem rızık temin ediyorsunuz, hem de dua alıyorsunuz, insanlara yardımcı oluyorsunuz. Herkesin kaçtığı yere siz koşarak gidiyorsunuz. Alkışı hak ediyorsunuz” dedi.
Gönüllü itfaiyeciliğin Konya’da çok ileri bir noktaya geldiğini belirten Büyükalim, “Yaklaşık 550 mahallemizde itfaiye tankımız var. Her an yangına hazır. Merkeze gerek kalmadan yangına anında müdahale ediliyor. Yaklaşık bin 550 gönüllü itfaiyecimiz var. Bin 700 yangına, merkez itfaiyeye gelmeden müdahale edilmiş. Başta muhtarlarımız olmak üzere gönüllü itfaiyecilerimizin başarısı bu. Gönüllü itfaiyecilik ülkemiz için önemli” diye konuştu.
İlerleyen teknoloji ile birlikte tüm dünyaya örnek olabilecek bir itfaiyecilik sistemi ile çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici de, “İtfaiyeciliğin tarihine baktığınız zaman önce cesaret, sonra fiziki çalışma, enerji güç, hepsi itfaiyecilerde vardı. Bugün yine buna dönüş olduğunu görüyoruz. Bu birime kaliteli elemanların getirilmesi adına son yıllarda okullarımız açıldı. İtfaiyecilik ve Yıkım Mühendisliğinin Türkiye’de mutlaka devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Programda daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Hasan Karakaş ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Ömer İslamoğlu illerindeki gönüllü itfaiyecilik uygulamalarını anlattı.
Programa; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Acil ve Afet Derneği, Kızılay, Türkiye Belediyeler Birliği ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden yöneticiler, akademisyenler, 80 ilden İtfaiye Dairesi yetkilileri ve gönüllü itfaiyeciler katıldı. Gönüllü itfaiyeciliğin her yönüyle ele alındığı toplantı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ulusal İtfaiye Basın Ödülleri ile ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.