Konya’da hayvancılık ve yem sektörünün profesyonelleri buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Konya Ticaret Borsası, ve Konya Teknokent-Selçuk TTO tarafından düzenlenen 'Sektör Profesyonelleri Zirvesi-1 Hayvancılık ve Yem Sektörü Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği' buluştayı gerçekleştirildi.

Konya’da hayvancılık ve yem sektörünün profesyonelleri buluştu
Yayınlanma:

Yem ve hayvancılık sektöründe öncü firmalar, sivil toplum kuruluşları, ilgili kurumlar, araştırmacılar ve öğretim üyeleri sektör sorunlarını ve deneyimlerini paylaşarak işbirliği olanakları için bir araya geldi. 

Bir otelde düzenlenen buluştayın açılışında konuşan Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Dağ, Konya Teknokent ve Selçuk TTO’nun çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Sektörün sorunlarını ve deneyimlerini paylaşarak iş olanaklarının konuşulacağı bir buluştay olacak. Sağlıklı hayvanlarla gıda üretimi, dengeli beslenme, kaliteli kaba yem gibi sektörün önemli konuları tartışılacak. Buluştaya, KOP Bölgesi üniversiteleri, araştırma enstitüleri, araştırma birlikleri gibi kurum ve kuruluşların araştırmalarının önemli katkısı olmuştur” dedi.

"Üniversite-sanayi iş birliği gayretlerimize bir de kamunun ilave edildiğini" belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ise “Kamu ile birlikte süreci biraz daha hızlandırmaya, süreçleri doğru yürütmeye, bununla ilgili yönergeleri ve yeni yönetmelikleri de çıkarılmaya çalışıldı. Kadim kültürlerin getirdiği değerlerden ışık alabilen, bilim ve teknolojiyi gereği gibi kullanan çağdaş eğitim ve öğretim metotlarıyla öğrenci yetiştirebilme noktasında üniversitemiz kendisini sorumlu tutmuştur. Aynı zamanda üniversitemiz bölgemizdeki kalkınmanın ana dinamikleri olarak üniversite-sanayi iş birliği ile beraber, bilgilerimizi sanayide ve sektörlerde uygulayabilmeyi kendisi için bir sorumluluk addetmiş ve bu noktada çalışmalarını uzun süre devam ettirmiştir. Uzun süre devam eden birlikteliklerden sonra teknokentler arayüzler olarak oluşmuş ve bu teknokentlerin gayretiyle de üniversitelerimiz sorumlu oldukları üniversite-sanayi işbirliği sürecini biraz daha ileriye doğru götürmeye çalışmışlardır” diye konuştu.

Prof. Dr. Kara, “Sahip olduğumuz gücümüzü, elde ettiğimiz bilgiler değil, bilgileri ortaklaşa paylaşabildiğimiz, sorunları derinliğine konuşabildiğimiz, çözüm önerilerini beraberce irdeleyebildiğimiz ama en önemlisi de bunlarla ilgili iyi ve güzel örnekleri ortaya koyup bu tür çalışmaların ne derece önemli olduğunu toplantılarla ortaya çıkartıyoruz. Aslında gücümüz birlikteliğimizden geliyor. Bu doğrultuda biz de Selçuk Üniversitesi olarak girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde Türkiye’de teknik üniversiteler dahil 7. ve teknik üniversiteleri çıkartırsak bünyesinde tıp fakültesi bulunan üniversiteler açısından da 2. sırada yer alıyoruz. Bu üniversite-sanayi iş birliğini kendisi için görev ve sorumluluk addeten, çaba sarfeden, çok büyük bir gayretle birlikteliği sağlamaya çalışan arkadaşlarımızın omzunda yükseliyor. Bu arkadaşlarımıza da bölgemiz adına, üniversitemiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü bu millet kendisine hizmet etmiş, değer vermiş, değer katmış insanları her zaman hayırla yad edebilecek vefalı bir millettir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite-Sanayi Konya İl Temsilcisi Doç. Dr. Necati Ataberk, sunumunda “Sektörün firmalarını ve bu konuda önemli araştırmalar yapan öğretim üyelerinin bir araya getirmeye çalışıyoruz. Birlikte katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünlerinin ortaya çıkması en önemli amacımız. Buluştayda gerçekleştirilen işbirliklerinden hem üniversitelerin hem de firmaların kazançlı çıkacaktır” dedi.

Programda Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yetişir ise, ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Konya Hayvancılığı: Sorunları ve Çözüm Önerileri’ hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yetişir, “Hayvansal ürünler insan toplumlarının yeterli ve dengeli beslenmesi bakımından önemlidir. Tüm ülkelerin bu ürünler bakımından amacı kendi kendine yetmektir. Ancak yem ham maddeleri üretim potansiyeli tüm ülkelerde yeterli düzeyde değildir. Hayvancılıkta üretim maliyeti düşük ve kaliteli bir ürün üretimi hedef alınmalıdır” diyerek Türkiye’deki hayvancılık istatistikleri hakkında da bilgi verdi. Açılış sunumlarının ardından sektörde önemli araştırmalar yapan öğretim üyeleri sunumlarını gerçekleştirdiler.

Düzenlenen buluştaya; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, firmalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.