Konya'da Nevruz kutlaması

Türk Ocakları Konya'da Nevruz kutlaması yaptı

Konya'da Nevruz kutlaması
Yayınlanma:

Konya Türk Ocağında Nevruz kutlaması yapıldı. Türk ocağı binasında saat 18.30’da etli bulgur pilavı ve ayran ikramından sonra başlayan etkinliğin koordinatörlüğünü Nihan Ulusoy, sunuculuğunu Bahadır Şahin ve Elif Uysal yaptı. Gamze Atalay Konya Türk Ocağı Şubesi gençleri adına kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Konya Şubesi Başkanı Dr Vedat Erden, “Ülkemizde bu kadar çok şehit haberleri gelince Nevruz'u kalbimiz buruk olarak kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsili olarak Konya Türk Ocağı Başkanı Dr. Vedat Erden, Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Yrd. Doç. Dr. Aziz Ayva ve Nilgün Aydın örs üzerinde demir dövdü.

Heymen Kuşunmaden, Türk büyüklerini temsilen Bilge Kağan'ın Türk milletine nasihatini okudu. Rusların Kazan halkına yaptığı zulmü anlatan ve halkını uyanık olmaya çağıran Karça Kağan'ın nutkunu Kemal Yapıcı; Kazan Hanlığının efsanevi kadın hükümdarı Süyüm Bike'nin Ruslarla olan mücadelesini ve beylerinin Ruslarla anlaşarak küçük oğlu ile kendisinin esir olarak gönderilmesi hakkındaki konuşmayı da Duygu Pehlivan yaptı.

Genç aşıklar, Bizari (Hüseyin Çifçi), Yağız Ozan (Arif İnan Yıldırım) ve Cuma Ali Sarı atışma yaptılar. İstek üzerine Reyhani’nin doğa ve tabiat sevgisini anlatan “Çiçek” adlı şiiri, “Allahüekber”, “Çırpınırdın Karadeniz”, “Türkiyem” gibi türküler ve marşlar söylendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.