Konya'da Papazlığı bırakıp Mevlana öğretileri ile kuşandı #KonyaHaber

Konya’da otopark işletmeciliği ile uğraşan ve yıllar önce Amerika’ya gittikten sonra din değiştirerek papazlık yapan Bülent Karataş (41), Türkiye’ye geri döndükten sonra Kuran-ı Kerim’den etkilenerek yeniden Müslüman oldu.

Konya'da Papazlığı bırakıp Mevlana öğretileri ile kuşandı #KonyaHaber
Yayınlanma:

Konya Karatay’da otopark işletmeciliği yapan 41 yaşında ki Bülent Karataş’ın otoparkının içerisi Mevlana ve Yunus Emre’nin sözlerinin yazılı olduğu tabelalar ile çevrili. Yaklaşık dört yıldır bu otopark işiyle uğraştığını belirten Bülent Karataş, 1995’de Mevlana Türbesi çevresinde büfe işlettiğini ve işi dolayısıyla turistler ile oldukça yoğun bir iletişim içerisinde olduğunu söyledi. Karataş, o yıllar da Türkiye’de kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünün altını çizerek Türkiye’yi terk edip Amerika’ya yerleştiğini söyledi.   

“DİNİMİ DEĞİŞTİRİP KİLİSEYE PAPAZ OLDUM”

Türkiye’de yaşandığı sıkıntılardan dolayı kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen Karataş “Bir Müslüman böyle olmaz” diyerek dinini terk ettiğini ve Amerika’ya gittiğini ifade etti. Bülent Karataş, “Ülkemden ayrılmadan önce, Mevlana Türbesi civarında bir büfe işletiyordum. Oradaki turistlerle bolca etkileşim içerisinde bulunuyordum ve bu sayede İngilizcemi de geliştirdim. Ben ilk önce kendi yaşadığım şehirde bana yapılan haksızlıklar yüzünden ülkemi terk ettim ve Amerika’ya gittim. Amerika’ya gelince dinimi değiştirip kiliselerde din adamlığı eğitimi alarak  kiliseye papaz oldum” dedi.

‘MEVLANA’YI RÜYAMDA GÖRDÜM’

 Amerika’da papazlık yaptığı sırada Mevlana’yı rüyasında gördüğünü ve kendisini Konya’ya davet ettiğini ifade eden Karataş, bu davet üzerine tekrar Konya’ya geldiğini ve Hz. Mevlana ile ilgili araştırmalar yaptığını söyledi. Araştırmaları sonucunda Hz. Mevlana’dan etkilenerek Müslümanlığı daha doğru öğrenmek için Kuran-ı Kerim okuduğunu ve tekrar Müslüman olduğunu anlatan Bülent Karataş “Ben neredeyse Dünya’yı gezmiş bir adamım ve gezdiğim yerlerden hep yeni fikirler edindim. Kendimi sürekli yeniledim ve bu yenileme sürecinde en yüksek seviye olan Kuran-ı Kerim’in yolunu seçtim. Her Müslüman’ın yapması gereken şey İslam dinin öğretilerini yaymaktır. Bende 4 yıldır işletmiş olduğum otoparkımda bu şekilde etraftaki her yere Mevlana ve Yunus Emre’nin kıymetli sözlerinden oluşan bir yer yapmak istedim. Benim kafamda burada daha güzel, geniş alanlı İslam dininin ve Mevlana’nın öğretilerinin yer  aldığı geniş konseptli bir yer var. Ancak bazı sorunlar ile karşılaştığım için büyütemiyorum.” ifadelerini kullandı. İlginç bir yaşam öyküsüne sahip olan Bülent Karataş şimdilerde otoparkında yazılı olan Mevlana öğretilerini  merak edenlere anlatmayı sürdürüyor.

Berat Bayındır- Gamze Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.