Konya'da Usta sanatçılara plaket verildi: İŞTE İSİMLER

“Mevlevihane Sanat Geleneği” ni yaşatan usta sanatçılara plaket verildi.

Konya'da Usta sanatçılara plaket verildi: İŞTE İSİMLER
Yayınlanma:

Hz. Mevlâna’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde, “Sanat Ocağı-Mevlevihane” adı altında; Ebru, Ney Yapımı, Hüsn-i Hat, Çini, Tesbih, Cam Üfleme, Kaşık, Keçe, Minyatür, Tezhib, Telkâri ve Hatt-ı Gubâri gibi sanat dallarının atölye çalışmalarında görev alan ustalar ile stant ve sergi alanlarıyla organizasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcı kuruluş ve şahıslara, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce plaket verildi.

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden; Mevlevihanelerde icra edilen sanatları kazanmak adına büyük üstatları Şeb-i Arus etkinliklerine davet ettiklerini ifade ederek, “Bu sanatların yaşaması ve gelecek nesillere ulaşması için burada yapılan atölye çalışmalarını bir kazanç olarak görüyorum. Sanatçılarımız hem organizasyona değer kattılar hem de bu sanatların yaşaması için büyük emek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Plaket verilen sanatçılar ve icra ettikleri sanat dalları şöyle;

Hüseyin Öksüz (Hat), Mutluhan Taş, Ali Kemal Kakan, Ali Bektaş ve Hüseyin Barut (Derviş Çeyizi), Feti Barut (Tesbih), Celalettin Berberoğlu (Keçe), Ersan Perçem (Minyatür), Betül Koyuncu (Ebru), Zeliha Yıldız (Tezhip) Ömer Ayseli ve İmran Acabey (Telkari), Gülsün Aydoğdu ve Muammer Işık (Çini), Reha Bilir (Fotoğraf), Ali Erol ve Ahmet Şahin (Ney), Necati Korkmaz (Hattı Gubari), H. İbrahim Mert (Cam Üfleme), H. Sami Onay (Kaşık), kamu kurum ve kuruluşlardan ise; Sağlık Turizm Derneğinden Hayriye Nur Büyükaydoğdu ve Ebru Arıcı, Afyon Belediyesinden Muhittin Ok ve Hulusi Güngör ile Afyon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kadir Taşyürek.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.