Konya’daki FETÖ davasında MAK timinde görevli 31 sanık yargılanıyor

Konya’daki FETÖ davasında MAK timinde görevli 31 sanık yargılanıyor

Konya’daki FETÖ davasında MAK timinde görevli 31 sanık yargılanıyor
Yayınlanma:

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, daha önce 3. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinde görev yapan 29'u tutuklu 31 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan eski Yarbay Mustafa Coplan, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 3. Ana Jet Üssü'ndeki pistin kapatıldığını ve araç giriş çıkışlarının engellendiğini bildiğini öne sürdü.

Tutuklu sanıklardan eski Binbaşı Ömer Murat Özal da olay günü kendisinin üste olmadığını, üssün alarm seviyesi kırmızıya çıkarıldığı zaman komutanları tarafından çağrıldığını savundu.

Üsse gireceği sırada yanında iki silah bulunmasıyla ilgili soru üzerine sanık Özal, evden aldığı çantadaki diğer silahı fark etmediğini öne sürdü.

 Özal, şunları dile getirdi:

"Olayın yaşandığı akşam, üssün girişinde güvenlik önlemi alan polisler, beni aramaya başladı. Silahın biri yanımdaydı. Diğer silahım 'toplu tabanca' adı verilen silahtır. Bu silahı çantanın içerisinde, mermileri de yuvasında takılı vaziyette gören polis, 'Siz ne yapıyorsunuz ulan? Darbe mi yapacaksınız?' diye karşılık vererek beni etkisiz hale getirmeye çalıştı."

Özal, cüzdanından bir dolarlık banknot çıkmasına ilişkin de cüzdanında sadece dolar değil, avro da bulunduğunu, parayı 2013 yılında alarak sakladığını, FETÖ/PDY ile bağlantısını bilmediğini iddia etti. 

Tutuklu sanıklardan Albay Şahin Aykaş da 15 Temmuz günü programların rutin şekilde devam ettiğini savunarak, "Akşam televizyondan tankları gördüğüm zaman bunun bir terör eylemi olduğunu düşündüm. Daha sonra üsse acilen çağrıldık." şeklinde konuştu.

Aykaş, üsse girdikten sonra gelişmeleri televizyondan takip ettiklerini öne sürdü.

Darbe girişiminden önce 2 helikopterin üsten ayrılığını öğrendiğini iddia eden Aykaş, şunları kaydetti:

"Üsse giriş yaptığım vakit eski 3. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Mustafa Ertürk'ü gördüm. Ona 'Albayım hayırdır, cuma günü ne uçuşu bu? Uçuşlar cuma günü sona ermiyor mu?' diye sordum. O da bana 'Onlar Beyşehir'e uçuşa gitti. Dönerler, siz merak etmeyin.' yanıtını verdi. Daha sonra televizyondan olan bitenleri şaşkınlıkla izledik. Ertesi sabah ise üsten ayrılan iki helikoptere ulaşılamadığı bilgisini aldım.

Öğleden sonra Muharip Hava Komutanlığından uçak, helikopter ve araçların durumu hakkında bizden bilgi istendi. Yetkililere iki helikopterin eksik olduğu bilgisini verdik."

Duruşma, Pazartesi günü sanık savunmalarıyla devam edecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.