Konya'dan Suriyelilere 8 tır insani yardım

Konya'da İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla temin edilen un ve çeşitli gıda maddeleri, 8 tır ile Suriye'ye yola çıktı

Konya'dan Suriyelilere 8 tır insani yardım
Yayınlanma:

Konya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının ''Bu Koliler Kardeşlik Taşıyor'' kampanyası kapsamında temin edilen un ve gıda kolileri, 8 tır ile İdlib'deki Suriyelilere gönderildi.

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Büsan Sanayisi'nde düzenlenen uğurlama töreninde, bombalarla katledilen Suriye halkına yardımların sürdüğünü söyledi.

Suriyelilerin büyük acılar yaşamaya devam ettiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"Bugün 4 tanesinde un, diğerlerinde ise çeşitli gıda malzemelerinin bulunduğu 8 tır insani yardım malzemesini Suriye'nin Halep kenti ve civarındaki mağdur olan kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Ağırlıklı olarak Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. İHH olarak Suriye savaşının başladığı günden beri Konyalı kardeşlerimizin destekleriyle 300 tır insani yardım malzemesini Suriyelilere ulaştırdık. Türkiye genelinde ise gönderdiğimiz tır sayısı 11 bini aşmış durumda. Bölgemizi karıştıran hainlerin etkisiyle büyük bir kıyım yaşanmaktadır. Onların yıkma iradesi varsa bizim de kurma irademiz var. İlk günkü hassasiyetle insanların yardım etmesini bekliyoruz."

Konuşmanın ardından yardım tırları, dualar eşliğinde Suriye'nin İdlib kentine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.