Konya güvenli ellerde

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Deniz Baytar, olumsuz hava koşulları ve karla mücadelede yapılan çalışmalara değinerek önemli noktalara dikkat çekti.

Konya güvenli ellerde
Yayınlanma:

Konya İl Emniyet Teşkilatının, olumsuz hava koşulları ve karla mücadelede yapılan çalışmaları hakkında bilgiler veren Demir, emniyetin diğer kurum ve kuruluşlarla ciddi bir iş birliği içerisinde olduğunu söyledi. Güvenli kişinin, yaşamdaki en temel parametrelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, şunları kaydetti: “Emniyet teşkilatı olarak diğer kurum ve kuruluşlarla gerek şehrin güvenliğiyle ilgili, gerek şehrin asayişi ile gerek olumsuz hava koşulları ve karla mücadele ile ilgili konularda ciddi bir işbirliği var. Bunun dışında Emniyet teşkilatı olarak bizler Türkiye’nin en büyük coğrafi sahasına sahip olan ilimizde çok ciddi bir şekilde yol güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Ayrıca diğer takviyelerle beraber 7 aksta 40’tan fazla ekibimizle görev başındayız. Kış şartları göz önünde bulundurulduğu zaman özellikle şehrimizin Alacabel bölgesi biraz daha dikkat çekiyor. Torosların zirvesine bakıldığı zaman en yüksek geçiş noktalarından bir tanesidir Alacabel. Zaman zaman buralarda yoğun bir şekilde trafik kesmeleri oluyor. Buradaki temel neden halkın güvenliğidir. Bir araç devrildikten sonra onunla uğraşmaktansa, öncesinde önleyici tedbir almak daha mantıklı, daha rasyonel bir çabadır” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI 32 TRAFİK TİMİ VE 60 PERSONEL İLE YÜRÜTÜYORUZ”

Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Deniz Baytar ise, “İl Jandarma Komutanlığının olumsuz hava koşulları ve karla mücadelede yaptığı birçok çalışma var. Konya İl Jandarma Komutanlığı olarak Konya genelinde toplam 8 bin 730 kilometrelik bölümden trafik timleri olarak sorumluyuz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaları 32 trafik timi ve 60 personel ile yürütüyoruz. Bu faaliyetlerimiz kapsamında kış aylarında buzlanma nedeniyle trafik kazalarının yoğun olduğu yerleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımız bu yönde arttırıp, kazaların azalmasını sağlamak maksadıyla araç takip mesafesinin açılması konusunda sürücülerimizi uyarıyoruz. Aynı zamanda kış mevsiminde öğrencileri taşıyan servis araçlarında olması gereken zincir ve kar lastiği ile aracın kontrollerini sıklaştırarak öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanmasına yönelik kontrollerimizi yapıyoruz” dedi. 

“JANDARMA BÖLGESİNDE HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI”

Trafik kontrol planlarının bulunduklarını belirten Baytar, “Trafik kontrol planlarında hava şartları da ön görülerek, olay sırasında oluşabilecek yağış, buzlanma ve sis gibi faktörler dikkate alınmak şartıyla acil durumlarda diğer kamu kuruluşları ile koordine sağlıyoruz. Geçen yıl yolların kapandığı dönemde yaşananlardan örnek vermek gerekirse, yollar kapandığı zaman güzergâhta bulunan İlçe Jandarma ve karakollarımız aracılığıyla yolda mahsur kalan vatandaşlarımıza yollar açılana kadar geçici süreliğine barınma ve sıcak yemek vermek suretiyle iskân sağladık. Müteakiben telefon görüşmelerinin zaman zaman kesildiği dönemlerde telsiz sitemlerimizle tekrar irtibat sağladık. Yine sürücülerimizi alternatif yol güzergâhlarına yönelmelerini sağladık. Özellikle yayalarda ve yüksek kesimlerde mahsur kalan vatandaşlarımıza hem yer tespiti yapmak hem de kurtarma çalışmalarında aktif rol oynamak suretiyle zamanda ulaşılmasını ve tahliye edilmesini sağladık. Bu yüzden jandarma bölgesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu yıl da olumsuz hava koşulları ve karla mücadelede gereken bütün çalışmaları yaparak güvenlik önlemimizi alacağız” dedi.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.