Konya Haber: 11’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Konya Haber: Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 11’incisi düzenlenen “Dünya İnançları ve Merdivenler” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Konya Haber: 11’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yayınlanma:

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 11’incisi düzenlenen “Dünya İnançları ve Merdivenler” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 34 ülkeden 470 fotoğrafçının katıldığı yarışmada, “Dünya İnançları” kategorisinde 1649, “Merdivenler” kategorisinde ise 1312 olmak üzere, toplam 2961 fotoğraf yarıştı. Kasım ayında yapılan jüri değerlendirmelerinde, “Dünya İnançları” kategorisinde 51, “Merdivenler” kategorisinde ise 50 fotoğraf ödül almaya hak kazandı.

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma programları çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda gerçekleştirilen ödül dağıtım törenine Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Sille Sanat Sarayı kurucusu fotoğraf sanatçısı Reha Bilir ve fotoğraf sanatçıları katıldı. “Dünya İnançları” kategorisinde birincilik ödülünü İranlı fotoğraf sanatçısı Hatef Hoseini alırken, “Merdivenler” kategorisinde birincilik ödülünü ise Türkiye’den Derya Arıkan aldı.

Ödül dağıtım öncesinde konuşma yapan Sille Sanat Sarayı kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce her yıl düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasının dünyada bir klasik haline geldiğini belirterek; “Her geçen gün fotoğraf atölyeleri kuruluyor ve sanatseverler buralara kayıt oluyorlar. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu tür organizasyonlarla fotoğraf sanatı ve sanatçısına her zaman destek oluyor. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerinin devam edeceğine inanıyorum. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Daha sonra ödül dağıtımına geçilerek, yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri ile mansiyon ve sergilemede dereceye giren sanatçılar ödüllerini, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden ve Sille Sanat Sarayı kurucusu fotoğraf sanatçısı Reha Bilir’in elinden aldı. Dereceye giren fotoğraflar ile eser sahibi fotoğraf sanatçılarının aldığı ödüller, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, “https://www.konyakultur.gov.tr/index.php?route=pages/pages&page_id=46 internet” adresinde yayınlanmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.