Konya Haber: 6. KARATAY KONFERANSLARI’NDA ÜREME SAĞLIĞI KONUŞULDU

Konya Haber: Karatay Belediyesi KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 6.sı düzenlenen Karatay Konferansları, Yrd. Doç.Dr. Füsun Sunar tarafından gerçekleştirilen üreme sağlığı konulu konferans, Karatay Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bayanlara özel olarak gerçekleştirilen konferansa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Konya Haber: 6. KARATAY KONFERANSLARI’NDA ÜREME SAĞLIĞI KONUŞULDU
Yayınlanma:

Konferans gerçekleştirdiği sunumda üreme sağlığının toplumsal ve psikolojik etkileri, yardımcı üreme teknikleri, ergenlik dönemi, menopoz dönemi ve tıbbi uygulamalardaki güncel gelişmeler hakkında bilgiler veren  KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Füsun Sunar; sevgi, saygı, güven ve üreme sağlığının evliliği ve aileyi ayakta tutan dört önemli madde olduğuna dikkat çekti.

Yrd.Doç.Dr. Füsun Sunar geleceğin anne adaylarına doğum kontrol ilaçlarının doğru kullanımı ile ilgili bilgilendirici bir sunum da yaptı. Seminerin sonunda menopoz döneminin risklerine de değinen Yrd.Doç.Dr. Sunar, bu dönemin ortalama 48-52 yaşları arasında başladığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Füsun Sunar menopoz döneminde kadınların korkulu rüyası olan rahim kanseri ile karşı karşıya kalmamak için alınacak önlemleri ise şu şekilde açıkladı: Menopozdan bir yıl sonra ortaya çıkan kanamalarda % 50'ye varan oranda rahim içi kanseri ortaya çıkacaktır. Bu nedenle rahim içinden mutlaka örnek alınmalıdır.”dedi.

6. Karatay Konferansları Psikolog Esra Çoşkun’un bayanlara özel vereceği “Aile ve Evlilik Terapisi: Çift Terapisi Altında İletişim Problemleri” konulu konferans 16 Ocak 2018 Salı Günü Saat 10:00’da Karatay Belediyesi Meclis Salonunda, 15 Şubat 2018 Perşembe Günü Saat 10:00’da Yrd.Doç.Dr Hatice Yalçın’ın vereceği “Eşiniz ve Çocuğunuzla Tanıştınız Mı?” konulu konferans Karatay Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşecek. Konferanslar 6 Mart 2018 Salı Günü Saat 10:00’da Prof. Dr. Kamil Alptekin, Yrd.Doç.Dr. Hatice Yalçın, Yrd.Doç.Dr. Seher Akdeniz tarafından Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik’in moderatörlüğünde KTO Karatay Üniversitesinde gerçekleştirilecek  “Çocuk İhmal ve İstismarı”  konulu panelle sona erecek.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.