Konya Haber: ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı

Konya Haber: ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da protesto edildi.

Konya Haber: ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı
Yayınlanma:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi öncülüğünde tarihi Şerafettin Camisi önünde öğle namazı sonrası toplanan çok sayıda kişi, ABD'nin Kudüs ile ilgili planına tepki gösterdi. 

Cami önünde toplanan grup, sloganlar atarak pankart açtı. Grup adına basın açıklaması yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, ABD'nin dünyada yaşanan terörizmin sebebi olduğu söyledi.

- Karaman

Karaman'da, AGD öncülüğünde çok sayıda kişi, ABD'nin planı protesto etti. 15 Temmuz Aktekke Demokrasi̇ Meydanı'nda bir araya gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar, ABD aleyhine sloganlar attı.

AGD Karaman Şube Başkan Şahabettin Gezen, burada yaptığı açıklamada, "ABD'nin kadim bir İslam şehri olan, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmesi, bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi şekilde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır." dedi.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarının, PTT binası önünde Kudüs için düzenlediği basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.

Grup adına konuşan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, ABD ile İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planının devam ettiğini söyledi.

- Aksaray

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, sendika temsilcileri, oda başkanları ile vatandaşlar, öğle namazının ardından Ulu Cami önünde toplanarak ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.

"Kudüs'ün kurtuluşu ümmetin vahdetiyle olur, Müslümanlar birleşin." pankartı açan gruptakiler, "Müslüman uyuma, Aksa'ya sahip çık. Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa. Aksa bizimdir, bizim kalacak." sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan platform başkanı Eyüp Dağdaş, İslam coğrafyasının her geçen gün küresel sömürü düzeni kıskacında kan gölüne çevrilmeye çalışıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.