Diyarbakır'da oto tamirine kadın eli değdi

Diyarbakır'da meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünü bitiren 18 yaşındaki Delal Uruç, bir otomobil servisinde usta olarak çalışıyor.

Diyarbakır'da oto tamirine kadın eli değdi
Yayınlanma:

Diyarbakır'da lise eğitimini motorlu araçlar üzerine alan 18 yaşındaki Delal Uluç, bir otomobil servisinde usta olarak görev yapıyor.

Arabalara duyduğu ilgiyle Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Otomotiv Elektromekanikerliği bölümünü tamamlayan Uruç, kariyerini bu alanda sürdürmeye karar verdi.

Stajının ardından 7 ay önce tamir ustası olarak bir otomobil servisinde çalışmaya başlayan Uruç, "erkek egemen" olarak bilinen sektörde azimle ilerlemeyi hedefliyor.

Serviste 10'u aşkın erkekle çalışmayı sürdüren Uruç, çevresindekilerin "yapamazsın" demesine rağmen başladığı mesleğinde lastik ve balata söküp takıyor, fren hidroliği, yağ kontrolü, amortisör ve helezon yayları değişimi yapıyor.

"İşimi çok seviyorum"

Uruç,yaptığı açıklamada, arabalara merakının mesleğe dönüştüğünü söyledi.

Eğitimi devam ederken staj yaptığı serviste, çalışmalarının beğenilmesi üzerine kendisine istihdam imkanı sağlandığını dile getiren Uruç, "Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yoktur. İşimi aşkla yapıyorum. Bir kadın istediği sürece her işi yapabilir. İşimi çok seviyorum." dedi.

"Diyarbakır'da bir tabuyu yıkmış olduk"

Servis müdürü Mehmet Bozkurt, başta "Bir kadın burada bu işi yapabilir mi?" diye düşündüklerini ancak Uruç'un işindeki heyecanını gördüklerini anlattı.

Uruç'u eğitim amaçlı genel merkeze de gönderdiklerini belirten Bozkurt, "Kendisi bu işe sarıldı. Biz de böylelikle Diyarbakır'da bir tabuyu yıkmış olduk." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.