Konya Haber: Demirci: “Esma”yı Sema bilelim

Konya Haber: Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” toplantılarına katılan Senai Demirci, “Esma Terapi - 99 Esmayı Ruhun 99 Aynası Olarak Okumak” konulu konferansında katılımcılarına terapi yaptı. Esma’ül Hüsna’nın her birinin Allah’ın dünyadaki tecellisi olduğunu dile getiren Demirci, “Esma’yı sema bilelim” dedi.

Konya Haber: Demirci: “Esma”yı Sema bilelim
Yayınlanma:

Birlik Vakfı Konya Şubesi, “Her Cumartesi Birlikteyiz” temalı konferanslarında bu hafta yazar, radyo ve televizyon programları yapımcı ve sunucusu Dr. Senai Demirci’yi konuk etti. Demirci, Konya Ticaret Odası’ndaki “Esma Terapi - 99 Esmayı 99 Ruhun Aynası Olarak Okumak” konulu konferansıyla konuklarına kısa bir terapi yaptı.

Birlik Vakfı’nın tanıtım videosu ile başlayan konferansta Esma’ül Hüsna’nın sema olarak algılanması gerektiğini kaydeden Demirci, “STK’lar bizim biricik umudumuzdur. Birileri sizin varlığınızdan rahatsız oluyorsa sevinin. Rahatsız etmiyorsa galiba işe yaramıyorsunuzdur. Birileri bizi sevmesin, çekemesin ki, doğru yolda olduğumuzu anlayalım. Gençlere tavsiyem; birilerini rahatsız etmiyorsan, o zaman kork. Bugün Trump Kudüs’ten rahatsız oluyorsa demek ki Kudüs değerli” dedi.

Esma’ül Hüsna’nın hayatın ta kendisi olduğunu vurgulayan Demirci, esmanın eşyadan daha büyük bir gerçek olduğunu kaydetti. Koltuk örneğini eşyanın fikirleşmiş hali olarak gösteren Demirci, şöyle devam etti:

“Suyu bilmek, hem de çok bilmek bizim susamamıza çare midir? İnsanın suyla 2 türlü ilişkisi vardır. Birisi profesyonel ilişki ki o zaman eşyaya döner, ikincisi ihtiyaç, amatör ilişkidir. Yağmur olduğunda bir başka güzeldir, kar tanesi olarak süzülürken bir başka güzel, dudağımızı serinletirken bir başka güzel. Suyu yaratan Allah ile bize konuşan Allah aynı Allah’tır. Esma terapide su gibi ekmek gibi bizim ihtiyacımızdır. Terapinin büyük iki sırrı vardır. Terapi 1 der ki, sen bir metal bütünlüğü içinde değilsin, acı, keder gelir. İnsanlığın nedeni budur. Kalbimizin kurşun geçirmesi bize inci kazandırır. Acıkmayan insan rızık aramaz. Rızık aramayan insanın Rezzak’ı araması olmaz. İnsan hastalanır, kimi arar? Şafi. İnsan yalnızlığı karşısında merhamet arar, anne babasına sarılır. Ama onların da yalnız olduğunu görür. Sonra Rahman’ı arar. Bu koltukta oturmamız Rahman isminin tecellisidir. Allah’ın şefkatini görmemiz için var olmamıza bile gerek yok. O bizim yokluğumuza acıdı. Bizi insan yapan buna mecbur olduğunda değil, sonsuz rahmetinden. Aynaya baktığımızda Rahman isminin tecellisini görüyoruz  2. sır; fiziksel olarak hepimiz buradayız. Ama herkesin yaşadığı hayat apayrı. Herkesin bu koltukta farklı bir hikayesi var. Esma sema ile aynı kelimedir. Bütün; zamanla, bizimle ilgili. Çok geniş bir alanda yaşıyoruz. Bizim cismimiz, arzımızdır. Esma bizim diri oluşumuzdan daha fazladır. Kur’an’ın hiçbir sayfası esmasız değildir. Esmayı bizim göğümüz yaparsak, nereye varırsak varalım o bizim gerçeğimizdir. Esma’yı sema bilelim”

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı  Orhan Gündüz Senai Demirci’ye çeşitli hediyeler verdi. Senai Demirci program çıkışında davetlilerin kitaplarını da imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.