Konya Haber: “Derviş Çeyizi”

Konya Haber: Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Programları kapsamında, Mesnevi sohbetlerinde bulunmak üzere Konya’ya gelen Tasavvuf Tarihi Araştırmacısı ve Yazar Ömer Tuğrul İnançer, Türkiye’de ilk defa sergilenen “Derviş Çeyizi” sergisini gezdi.

Konya Haber: “Derviş Çeyizi”
Yayınlanma:

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Programları kapsamında, Mesnevi sohbetlerinde bulunmak üzere Konya’ya gelen Tasavvuf Tarihi Araştırmacısı ve Yazar Ömer Tuğrul İnançer, Türkiye’de ilk defa sergilenen “Derviş Çeyizi” sergisini gezdi. Kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanılarak hazırlanan sergide, Mevlevîlik başta olmak üzere Tasavvuf tarihindeki 12 yolun taçları ve pir kıyafetleri yer alıyor. İnançer’e ziyaretinde eşlik eden ve aynı zamanda serginin yönetmenliğini de üstlenen Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar; Mevleviye, Rufaiyye, Nakşibendiye, Kadirriye, Sa’diyye, Uşakkiye, Bektaşiyye, Bedeviyye ve Cerrahiyye gibi tasavvuf ulularının kıyafetlerinin uyarlandığı 12 silikon heykelden oluşan serginin Türkiye’de ilk defa Konya’da sergilendiğini söyledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri serginin yaklaşık üç ayda hazırlandığının altını çizen Yarar, kıyafetlerde uygulanan renklerin ise ayrı bir manevi anlam ifade ettiğini sözlerine ekledi. Mevlana Kültür Merkezindeki “Derviş Çeyizi” sergisi, 17 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Programları kapsamında, Konya’ya gelen Tasavvuf Tarihi Araştırmacısı ve Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in, Mevlana Kültür Merkezindeki Mesnevi sohbetleri, 17 Aralık’a kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.