Konya Haber: Gezmek İçin Geldiği Konya'da Fetö Kurumundan İş Teklifi Almış

Konya Haber: Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 527 sanığın yargılanmasına devam edildiTutuksuz sanık İsmail A:"Bundan 4 yıl önce Konya'ya gezmeye geldim. Gezilerim sırasında iş başvurusunda da bulundum. Bunlardan birisi de örgütün Konya'daki dershanelerinden biriydi. Bu dershaneye yaptığım başvuru kabul edildi"

Konya Haber:  Gezmek İçin Geldiği Konya'da Fetö Kurumundan İş Teklifi Almış
Yayınlanma:

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davasında tutuksuz sanıkların savunmaları dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan İsmail A. Adıyamanlı olduğunu, 2013 yılında örgütün Konya'daki dershanesinde çalışmaya başladığını, daha önce örgüte ait yurtlarda kalmadığını belirtti.

Adıyaman'da iş bulma imkanının kısıtlı olduğunu öne süren İsmail A. "Bundan 4 yıl önce Konya'ya gezmeye geldim. Gezilerim sırasında iş başvurusunda da bulundum. Bunlardan birisi de örgütün Konya'daki dershanelerinden biriydi. Bu dershaneye yaptığım başvuru kabul edildi." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Konya'ya gezmeye geldin, örgütün dershanesinden iş teklifi aldın öyle mi?" şeklinde soru sorması üzerine sanık İsmail A. "Evet." cevabını verdi.

Sanık İsmail A. bu dershanede 2015 yılına kadar çalıştığını, daha sonra kamu kurumlarının sınavlarına hazırlanmak için memleketine döndüğünü anlattı.

Tutuksuz sanıklardan İsmail T. de lise okuduğu yıllarda örgütün dershanesine gittiğini, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) kazanarak Konya'ya geldiğini kaydetti.

Konya'da örgüte ait bir yurtta kaldığını ifade eden İsmail T, "Burada kat mesullüğü yaptım. Mezun olduktan sonta küçük bölge imamlığı, ortaokul öğrenci mesullüğü ve üniversite öğrencileri sorumluluğu gibi görevlerde bulundum." diye konuştu.

İsmail T. daha sonra 2009 yılında örgüt tarafından Mısır'a gönderildiğini, burada örgüte ait din merkezlerinden birinde çalıştığını, 2010 yılında ise Türkiye'ye geri dönerek, Ankara'daki Turgut Özal Üniversitesi'nde çalışmaya başladığını aktardı.

Duruşma, tutuksuz sanıkların dinlenmesiyle yarın devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.