Konya Haber: İş garantili üniversite #OzelHaber

Konya Haber: KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye’nin geleceğine yönelik projeleri olduğunu ve bu projelerden en önemlisinin sadece kendilerine özgü olan “Sektör Danışmanlığı” projesinin istihdam alanında önemine vurguladı.

Konya Haber:  İş garantili üniversite #OzelHaber
Yayınlanma:

KTO(Konya Ticaret Odası) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade; KTO Karatay Üniversitenin dünden bugüne önemli anlamda gelişim kaydettiğini dile getirirken, kurumsal anlamda geleceğe dönük projelerinin olduğunu kaydetti. Konya’da ,Ticaret Odası’nın da vermiş olduğu destekle birlikte farklı alanlarda hem akademik hem de teknik anlamda nitelikli öğrenciler yetiştirdiklerini ifade eden Rektör Sade,“Öğrencimize edindirdiğimiz sektör danışmanı ile birlikte hem akademik eğitim alan öğrencimiz hem de sektörel yolda sağlam adımlar ile yoluna devam ederek dünya’da ki gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyor.Aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin işsizlik oranına bakıldığı zaman farklı alanlarda birçok nitelikli insan yetiştiriyor. Yüzde oranı dikkate alındığında üniversitemizden mezun olan öğrenciler arasında iş bulamayan sadece yüzde 9’luk bir oran var” dedi.

“TARİHSEL VE GELECEĞE DÖNÜK PROJELER İLE AYRICALIĞIMIZ VAR”

KTO Karatay Üniversiteli olmanın farklı bir ayrıcalığı olduğunu söyleyen KTO (Konya Ticaret Odası) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade; “1882 yılında kurulmuş köklü bir geleneği olan bir kurumuz. Böyle bir yapının içerisinde bulunmanın hem kurumun geçmişi ve tarihsel birikimi anlamında hem de geleceğe dönük projeleri ile sağladığı türlü etkiler ve ayrıcalıklar var. Bunun yanında Konya Ticaret Odasının ismini da almak Karatay Üniversitesi’ne daha da önemli bir kimlik kazandırıyor. Burayı kuran irade 1251 yılına kadar dayanan zor koşullar altında tıpkı o zaman olduğu gibi şimdi de bayrağı yerden kaldırarak İlim, İrfan ve bilim dağıtan bir eğitim kurumu olmayı sürdürüyor. 2009’da yeniden kurulan ve 2010’da ilk mezunlarını veren üniversitemiz, o günden bu zamana geçen 7 yılda tarihi bir rektörlük binası olan yerden 7 binası olan bir kuruma dönüştü. Geçmişte 1000’le ifade edilen mezun rakamı şimdi KTO Karatay Üniversitesindeki son duruma bakıldığında 8.000’i buluyor. Bu zaman dilim içerisinde üniversitenin değişimi oldukça etkili bir süreç kaydetti. Ayrıca Karatay Üniversitesinde ilk bulunduğum tarihlerde 20 program varken şimdi lisans ve Ön lisans dahilinde 39 program var. Baktığımız zaman bu gelişmelerin ışığında Konya ve Türkiye çapında hızlı büyüyen ve gelişen, hedeflerimize emin adımlar ile ilerleyen bir üniversite görüyoruz. Bu ülkenin böyle bir üniversiteye çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. KTO Karatay Üniversitesi bilim ve eğitim anlamında sığınılacak bir limandır. Rakamsal dikey büyümenin yanında, Üniversitemizde bulanan laboratuarlar, bilim ve teknik alanlar olmak üzere teknik ve akademik kadromuzun niteliğinde de gelişim sağlayarak aynı zamanda bir yatay büyüme gerçekleştirmiştir. İkisini de birlikte yürüterek zor olanı yapıyoruz” ifadesini kullandı.

“SEKTÖR DANIŞMANLIĞI PROJESİ İLE NİTELİKLİ İNSANLAR YETİŞTİRİYORUZ”

 Türkiye’deki üniversiteler arısında sadece KTO Karatay Üniversitesine özgü olan “Sektör Danışmanlığı” projesi hakkında bilgi veren Rektör Sade; “2 Yıl önce başladığımız Üniversitemizin bünyesinde yer alan ve bu yıl 3. yılına giren “Sektör Danışmanlığı” projesi ilk önce bünyemizdeki duyurumlar ile yola başlayıp şimdilerde ise bu kısa zamanda toplumda karşılığını bulup sanayicinin,öğrencilerin ve işletmelerin de desteğini arkasına alarak kendi kendini gittikçe yayıp etkisini gösteriyor.Üniversitemizde bulanan Mühendislik , Güzel Sanatlar ve İşletme bilimleri fakültelerini bu projeye dahil ediyoruz. Şu anda bu projeyi faal bir şekilde 17 bölümde uyguluyoruz.  Konya’nın sektörel anlamda fark yaratan üniversiteleri arasında yer almaktayız. Konya’da Üniversite - Sanayi  işbirliği anlamında üniversitemiz sektörel bazdaki faaliyetlerden geri kalmayıp, Ticaret Odasının da katkılarıyla nitelikli öğrenciler yetiştiriyoruz. Makine Mühendisliğine gelen bir öğrenci birinci sınıftan başlayıp sektör danışmanından aldığı eğitim ve akademik danışmanlığı ile o öğrenci ilgili olduğu konuda bir rehber edinir. Bir makine mühendisinin yanına koymuş olduğumuz sektör danışmanın göstermiş olduğu yolda günümüzde sektörlerinin istedikleri ve gereklilikleri konusunda bilgilendirip o öğrenciye destek oluyor. Birinci sınıfta öğrencimize edindirdiğimiz sektör danışmanı ile birlikte hem akademik eğitim alan öğrencimiz hem de sektörel yolda sağlam adımlar ile yoluna devam ederek dünya’da ki gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyor. Dünya’da ki eğitim kurumlarına bakıldığı zaman akademik eğitimin yanında bir de sektörel bazda eğitim almak oldukça önemli bir durum. Sektör Danışmanlığı, firmaların bir makine mühendisinden isteyebileceği tüm donanımları kazandırıyor. Aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin işsizlik oranına bakıldığı zaman farklı alanlarda bir çok nitelikli insan yetiştiriyor. Yüzde oranı değerlendirmesi yapıldığında üniversitemizden mezun olan öğrenciler arasında işi bulamayan sadece yüzde 9’luk bir oran var. Bu durumu Türkiye standartları çerçevesinde çok önemli bir gelişmedir” diye konuştu. 

Muhabir: Berat Bayındır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.