Konya Haber: Konya Akşehir’de Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri düzenleniyor

Konya Haber: Konya’nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Anadolu Lisesinin Rehberlik ve Danışma Servisi tarafından Kariyer Günleri düzenleniyor.

Konya Haber:  Konya Akşehir’de Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri düzenleniyor
Yayınlanma:

Akşehir Anadolu Lisesi, Rehberlik ve Danışma Servisi tarafından “Öğrencilerimiz Mezunlarımızla Buluşuyor” sloganı ile kariyer günleri düzenleniyor. Kariyer Günleri etkinlikleri ile aynı okuldan mezun olmuş ve değişik unvanlarda çalışan mezunlar belirli aralıklarla öğrencilerle buluşuyor. Etkinlik kapsamındaki ilk buluşma okulun 2009 mezunu olan ve şu anda Osmaniye Hakimi olan Mustafa Coşan ile gerçekleştirildi. Samimi bir ortamda geçen söyleşide öğrenciler meslekle ilgili merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.

 

Kariyer Günlerini organize eden Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Güvendik, "Öğrencilerimizin akademik planlamayı yaparken meslek gruplarını yakından tanımasını sağlamak için kariyer günlerini düzenledik. Öğrencinin meslek gruplarını kağıt üzerinde değil direk yüz yüze gelerek tanımasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca merak ettikleri soruların sorulması imkanını da veriyoruz. Bu etkinliği haftada iki farklı meslek gurubunu tanıtarak, dönem sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.