Konya Haber: Konya Beyşehir'de tarımsal sulama için gölet yapılacak

Konya Haber: Konya Beyşehir ilçesine bağlı Karadiken Mahallesinde yapılacak gölet ile etrafındaki tarım arazileri suya kavuşacak.

Konya Haber:  Konya Beyşehir'de tarımsal sulama için gölet yapılacak
Yayınlanma:

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin karpuz, kavun ve sebze üretiminde söz sahibi olan önemli yerleşimlerinden birisi olan Karadiken Mahallesindeki tarım alanlarının yıllardır hasretle beklediği sulama suyuna 2018 yılının sonunda kavuşacağını kaydetti.

Mahalle sakinlerinin yıllardır özlemle beklediği gölet projesinin önündeki bürokratik engeller nedeniyle bugüne kadar gerçekleştirilemediğini belirten Özaltun, ancak büyükşehir belediye yasasının yürürlüğe girmesinin ardından başlattıkları girişim ve çalışmalar çerçevesinde yaşanan sıkıntıların aşıldığını vurguladı. 

Özaltun şunları kaydetti:

"Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında hayata geçirilen Karadiken Sulama Göleti ve Sulama Projesi'nin ihale edilmesinin ardından gölet yapım çalışmaları 2018 yılının ilkbahar döneminde inşallah başlayacak. İhaleyi üstlenen firma tarafından işin süresi olan 400 takvim günü içerisinde tamamlanarak yöremiz çiftçisine hizmet vermesini bekliyoruz."

Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak Karadiken Sulama Göleti için ihaleyi alan firmaya yer tesliminin de yapıldığını ifade eden Özaltun, şöyle devam etti:

"610 bin metreküplük depolama hacmi olacak gölet, çevresindeki yaklaşık 2 bin 500 dekarlık tarım alanını kapalı sistem damlama sulama sistemi ile sulayacak. Göletin gövdesinin temel kazısına başlamak için mevsim şartları müsait olmadığından, temel kazısına 2018’in ilkbahar döneminde başlanarak yapım çalışmaları başlamış olacak." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.