Konya Haber: Konya Beyşehir’de toplu taşıma araçlarına denetim

Konya Haber: Konya'nın Beyşehir ilçesinde trafik ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren okul ve fabrikaların servis araçları ile taksilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Konya Haber: Konya Beyşehir’de toplu taşıma araçlarına denetim
Yayınlanma:

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şehiriçi Trafik Bürosu Amirliği ekipleri, Beyşehir’de faaliyet gösteren okul ve fabrikalara ait servis araçları ile taksileri denetime tabi tuttu. Bu kapsamda sabah erken saatlerde başlayan denetimler kapsamında yaklaşık 150 okul ve fabrika servis aracı ile 18 taksinin kontrolden geçirileceği belirtildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çağrılan minibüs, midibüs ve otobüslerden oluşan toplu ulaşım araçlarının ekipler tarafından genel fiziki durumu, kış lastikleri, koltuklarında emniyet kemerlerinin olup olmadığı, far ve ışık donanımları, eksik evrak ve mevzuat gereği uyulması gerekli tüm kurallar yönünden kontrol edildi. Denetimlerde, okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun şekilde araç kullanan ve yönetmelik gereği aracında eksiği bulunmayan araç şoförlerine ekipler tarafından teşekkür edildi.

Taşımalı eğitim yapan öğrencilerin güvenli ortamda okullarına ulaşabilmelerini sağlamak için denetim gerçekleştiren ekiplerin, kış mevsimine girilmesiyle birlikte fabrika servis araçları ile taksileri de uygulamaya dahil ederek denetim ve kontrollerin kapsamını genişlettiği bildirilirken, Beyşehir’de emniyet kemeri uygulaması kullanım alışkanlığını yaygınlaştırmak için önümüzdeki günlerde şehir merkezinde bu yönde uygulamaların da sıklaştırılacağı öğrenildi.

Denetimlere nezaret eden Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Aydın da bu tür denetimlerin okul servis araçlarından istifade eden öğrenciler ile diğer toplu taşıma araçları ve taksileri kullanan vatandaşların güvenli seyahati için önemli olduğunu dile getirerek, bu çalışmalarından dolayı trafik ekiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.