Konya Haber: Konya'da eşi ve kayınvalidesini öldürdüğü iddia edilen sanık olayı anlattı

Konya Haber: Konya'da anlaşarak boşandığı eşi ve kayınvalidesini bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Bulut Üstünkul'un yargılanmasına başlandı.

Konya Haber:  Konya'da eşi ve kayınvalidesini öldürdüğü iddia edilen sanık olayı anlattı
Yayınlanma:

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık Üstünkul, öldürülen Filiz ve Gülşan Yurdabak'ın yakınları ile avukatları katıldı.

Sanık Üstünkul, savunmasında, eşinden anlaşmalı olarak boşandığını ve aynı evde yaşamaya devam ettiklerini söyledi.

Filiz Yurdabak'ın olay günü cep telefonundan başka birisiyle mesajlaştığını görünce aralarında tartışma çıktığını belirten Üstünkul, "Sinirlenince eşimin üzerine yürüdüm. Eski kayınvalidem 'Kızım istediğiyle konuşur, seni ilgilendirmez.' diyerek araya girdi. Ben de elime aldığım bıçaklarla ikisine yöneldim, sonrasını hatırlamıyorum." diye konuştu.

Üstünkul, yaşananlardan dolayı üzgün ve pişman olduğunu ifade etti.

Annesi ve anneannesi, babası tarafından öldürülen 10 yaşındaki Y.C.Ü. ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Çocuk, ifadesinde, olayın yaşandığı sırada polisten yardım istemek için telefonu alıp dışarı kaçtığını, babasının da kendisini durdurmaya çalıştığını anlattı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

- Olay

Üstünkul, merkez Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi'nde 17 Kasım 2016'da, boşandığı eşi Yurdabak'tan, 5'inci çocuğunun kendisinden olmadığını iddia ederek DNA testi yaptırmasını istemişti. İsteğinin reddedilmesi üzerine başlayan tartışma sonucu, Filiz Yurdabak ve annesi Gülşan Yurdabak bıçakla öldürülmüştü.

Olay yeri yakınlarında polis ekiplerince yakalanan Üstünkul tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.