Konya Haber: Konya’da ilk 'çocuk sokağı' uygulaması

Konya Haber: Konya Meram Belediyesi tarafından ilçenin en kalabalık mahallelerinden biri olan Havzan Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis inşaatında sona gelindi. Tesisin inşaat çalışmalarını denetleyen Başkan Toru, “Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek sosyal tesisimiz ve Konya’da ilk ‘Çocuk Sokağı’ uygulamamız bölgede büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak” dedi.

Konya Haber:  Konya’da ilk 'çocuk sokağı' uygulaması
Yayınlanma:

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Havzan Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis inşaatında incelemelerde bulundu. 

Havzan Mahallesi Sosyal Tesisi ile ilgili süreci anlatan Başkan Toru, “İlçemizde nüfusun en yoğun olduğu mahallelerimizden biri olan Havzan Mahallemizde sosyal donatı eksikliğiyle ilgili vatandaşlarımızın talepleri had safhadaydı. Bu noktada 2014 yılında göreve gelir gelmez bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak olan sosyal tesisimiz için yer arayışına girmiştik. Kamulaştırma işlemleri, temel atma derken kasım ayı içerisinde tesisimizi teslim almış olacağız” dedi. 



KONYA’DA İLK ÇOCUK SOKAĞI

Bu bölgeye sadece tesis yapmakla yetinmediklerini vurgulayan Başkan Fatma Toru, “Çocuklarımızın oyun ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Konya’da ilk ‘Çocuk Sokağı’ uygulamamız var. Uygulama ile birlikte bu sokağımız trafiğe kapatılarak çocuklarımızın sportif anlamda ve zekâlarını geliştirici olarak her türlü eğitici oyunları oynamalarına imkân hazırlıyoruz” diye konuştu.  

“BÖLGENİN İHTİYACINA CEVAP VERECEK”

Başkan Toru, bin 250 metre inşaat alanına sahip sosyal tesis ile ilgili şu bilgileri verdi: “3 kattan oluşan tesisimizde; fitness salonu, derslikler, hanımlarımız, gençlerimiz ve mahallemizin çınarları olan yaşlılarımız için farklı salonlarımız var. Ve yine toplantı salonlarımız da mevcut. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek sosyal tesisimiz bu bölgedeki büyük bir ihtiyacı da karşılamış olacak. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.