Konya Haber: Konya'da Yabancı öğrenciler için “Şehrimi Tanıyorum Gezisi” düzenlendi

Konya Haber: Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, farklı ülkelerden Konya’ya gelen yabancı öğrencilere Şehrimi Tanıyorum gezisi düzenledi.

Konya Haber:  Konya'da Yabancı öğrenciler için “Şehrimi Tanıyorum Gezisi” düzenlendi
Yayınlanma:

Şehrimi tanıyorum projesinde toplam 80 bin kişi gönüllü kültür elçisi oldu.

Selçuklu Belediyesi Şehrimi Tanıyorum etkinliği kapsamında yıl içinde binlerce misafire Konya’yı ve Selçuklu’yu tanıtıyor. Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, şehrin turizmini canlandırmak ve gönüllü tanıtım elçileri kazanmak amacıyla 2010 yılında bu yana sürdürülen “Şehrimi Tanıyorum” gezileri yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar yaklaşık 80 bin vatandaşın faydalandığı projeden başta Konya’ya şehir dışından gelen üniversite öğrencileri olmak üzere her yaştan ve her kesimden vatandaş yararlanabiliyor.

Şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine yapılan geziler kapsamında farklı ülkelerden Konya’ya gelen, Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri için şehrimi tanıyorum etkinliği düzenlendi. Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Alaeddin Cami gibi şehrin önemli simgesel mekanlara ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, gezi kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ve Sille’yi yakından tanıma fırsatı buldu.

Şehrimi Tanıyorum ekinliği ile Konya’yı farklı bir açıdan tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden yabancı öğrenciler, “Konya’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Burası sakin ve huzurlu bir şehir. Gezi ile Konya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıdık. Selçuklu Belediyesi’ne gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.