Konya Haber: Konya’daki Adıyamanlılar’dan birlik ve kardeşlik mesajı

Konya Haber: Konya’da yaşayan Adıyamanlılar, Adıyaman’ın il oluşunun 63. Yıldönümü dolayısıyla bir araya geldi.

Konya Haber: Konya’daki Adıyamanlılar’dan birlik ve kardeşlik mesajı
Yayınlanma:

Konya Dedeman Hotel’de düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ramazan Danış, Adıyaman’ın sahabe ve evliya şehri olduğunu, bunun huzurunun kente yansıdığını, Konya’nın da Hz.Mevlana, Şemsi Tebrizi ve çok sayıda ilim ve irfan ehline ev sahipliği yaptığını, Selçuklu’dan bugüne hep huzur ve hoşgörünün başkenti olduğunu belirterek, “ İki ilimizin de ortak yönü ‘Hoşgörü ve Huzur’ olmasıdır. Kimimiz okul kimimiz iş için gelmiş olsak da Konya bizim asıl memleketimiz gibidir. Doğduğumuz yer kadar doyduğumuz yer de bizim için önemlidir. Adıyaman’ın İl oluşunun 63.Yıldönümünü vesile kılarak hemşehrilerimizle bir araya geldik. Amacımız kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Ülkemizin ve devletimizin iç ve dış tehlikelerle  büyümesini önlemeye, huzurumuzu bozmaya çalışsalar da, Edirne’den Kars’a, Adıyaman’dan Konya’ya 80 milyon vatandaş olarak, ülkemizin, devletimizin birlik ve beraberliği için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

Danış ayrıca, 7-17 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Şeb-i Arus Uluslararası etkinliklere de tam katılım sağlayacaklarını ifade etti.

Yöresel video sunumlarının ve yöresel ikramların yer aldığı programda,  Yargıtay Üyesi Mustafa Uslu, geceye destek verenlere  plaket takdiminde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.