Konya Haber: Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası devam ediyor

Konya Haber: Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya Haber: Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası devam ediyor
Yayınlanma:

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasında, tutuksuz sanıkların savunmaları dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Ferit G, örgütle ilk tanışma yıllarının lise döneminde olduğunu belirterek, üniversite sınavlarına hazırlanmak için örgüte ait bir dershaneye gittiğini, burada başarılı olamayınca örgüte ait olmayan başka bir dershaneye kaydolduğunu söyledi.

Bu süre içerisinde örgüte ait evlerde kaldığını ifade eden Ferit G, "Selçuk Üniversitesi'ni 2012'de kazandıktan sonra Konya'ya geldim. Konya'da da FETÖ'ye ait evlerde kalmaya devam ettim." dedi.

Ferit G, okuldan mezun olduktan sonra Kadınhanı ilçesinde örgüte ait bir okulda işe başladığını daha sonra Konya merkezde bulunan Mevlana Üniversitesinde çalışmaya başladığını anlattı.

Hakkında iddia edilen büyük bölge imamlığı veya küçük bölge imamlığı yaptığı suçlamalarını reddeden Ferit G, "Sadece kısa bir süre esnafa sohbet yaptım. Örgütün haberleşme programları olan ByLock ve Kakaotalk telefonumda yüklüydü ancak hat eşim adına kayıtlıydı. Eşimde şu an tutuklu." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz diğer sanıklarında dinlenmesinin ardından, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılananların mal varlıklarının üzerindeki tedbir ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 5 kişinin tutuklanarak, davaya dahil edilmesine hükmetti. Heyetin, dava kapsamında tutuksuz yargılanan 4 kişinin daha tutuklanmasına karar vermesiyle tutuklu sanık sayısı 179'a yükseldi.

Öte yandan, yargılanan 532 sanıktan 46'sının dosyası, dava kapsamından çıkarılarak devam eden başka davalarla birleştirildi. Böylece bu davada yargılanan sanık sayısı 486'ya düştü.

Haber Kaynağı: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.