Konya Haber: Konya Derbent beyaza büründü

Konya Haber: Konya ve Derbent ilçesinde, yağmurun ardından başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışı ilçenin beyaz bir görüntüye bürünmesine neden oldu.

Konya Haber:  Konya Derbent beyaza büründü
Yayınlanma:

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin bu mevsimde ikinci kez kar sevinci yaşadığını hatırlattı.

İlçe merkezinde güne karla uyanan vatandaşların yanı sıra yağışın en çok çiftçiyi ve bölgede yaşayan çocukları sevindirdiğini belirten Acar, şöyle konuştu:

"Derbentli çocuklarımız okul bahçelerinde bol bol kar topu oynayarak beyaz örtünün sevincini yaşadı. İlçemiz merkezinde kar yüksekliği 15 santimetreyi buldu. Aladağ'da ve daha yüksek kesimlerde bu yüksekliğin çok daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah özlemle beklediğimiz bu son yağışlar bölgemize bereket bolluk getirecek. Konya'mızın kayak merkezi Aladağ'a yağan kardan ise ayrıca mutlu olduk. Kasım ayının son günlerinde yağan karla birlikte, kayak sezonunu da açacağımızı umuyorum. Sanıyorum, Konya'da kar yağışından en fazla nasibini alan ilçe Derbent oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.