Konya Haber: Konya Gençlik Meclisinden “Kendi Potansiyelini Keşfet” semineri

Konya Haber: Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi bünyesindeki Gençlik Meclisinin “Kendi Potansiyelini Keşfet” adlı projesinin ilki Psikolojik Danışman Şüheda Dilan Karayel’in sunumuyla gerçekleştirildi.

Konya Haber:  Konya Gençlik Meclisinden “Kendi Potansiyelini Keşfet” semineri
Yayınlanma:

Şehrin Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen programa Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, gençlik meclisi üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Programın başında konuşma yapan Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, “Kendi Potansiyelini Keşfet” adlı programa gelirken belki hepinizin aklında farklı soru işaretleri vardı ama şimdi ufak da olsa bir şeyler oluşmuştur. Benim aklıma gelen; en sıkıştığınız ve çıkmaza girdiğiniz dönemde o noktadan nasıl sıyrılabileceğiniz ve nasıl bir yol izleyebileceğiniz hususunda bu programdan önemli kazanımlar elde edebilecek olmanız. Peygamber Efendimiz en sıkıştığı zaman ‘Lâ Tahzen İnnallâhe Meâne’ (Tasalanma, Allah bizimle beraberdir) ayetini okuyarak o mağaradan sağ salim çıkmıştı. Programa katılan tüm arkadaşlarımıza ve projenin hazırlanmasına katkı sağlayanlara çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Başarılı olmanın sırrı gönüllülükte”

Hayatta başarılı olmada en önemli etkenin gönüllülük sıfatı olduğunu vurgulan Psikolojik Danışman Dilan Karayel, “Bu yüzden burada Meram Gençlik Meclisi çatısı altında sizin gibi gönüllü arkadaşlarla bir arada bulunmak gerçekten çok güzel bir duygu. Etkili bir iletişim süreci için Johari Penceresi’nden bahsetmek istiyorum. Bu pencerede ’açık alan’ ve ’gizli alanı’ın diğer alanlara baskın gelmesi gerekir. Etkili bir iletişim, bireyin kendini açığa vurma derecesinin arttırılmasıyla mümkün olabilmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.