Konya Haber: Konya Meram'da Parklar kışa hazırlanıyor

Konya Haber: Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kış mevsimi öncesi ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm cadde, sokak ve parklardaki yeşil alanların bakım çalışmasını gerçekleştiriyor. Ekipler, park düzenleme çalışmalarında; kuruyan fidanların yenilenmesi, fidan diplerinin temizlenmesi, yeşil alanlarda da bakım ve budama yapıyor.

Konya Haber:  Konya Meram'da Parklar kışa hazırlanıyor
Yayınlanma:

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşil alanların bakımını hız kesmeden sürdürüyor.  İlçede bulunan parklarda ve sokaklarda katalpa, dişbudak, akçaağaç, çınar, ıhlamur ve iğde ağaçları başta olmak üzere yapraklı ve ibreli ağaçların bakım ve budaması gerçekleştiriliyor. Öte yandan bayanlardan oluşan ekipler ise parklarda bulunan çiçeklere gübreleme işlemi gerçekleştiriyor.

Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçenin farklı parklarına toplam 70 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca 5 ayrı cins lale soğanı ve 3 cins sümbül soğanı olmak üzere 75 bin adet lale soğanı ve sümbül soğanı  ilçenin çeşitli bölgelerindeki parklara dikildi. İlçenin farklı mahallelerindeki parklarda kışlık bakım çalışmaları da sürdürülüyor. Ekipler, parklardaki ağaçları budayıp periyodik ilaçlamalarını yaparken ağaç budama, çim biçme, ilaçlama ve gübreleme yaparak parkları kışa hazırlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.