Konya Haber: Konya'nın ilçelerine 1 milyarlık yatırım!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde çok sayıda yatırımın açılış ve inceleme programına katıldı. Akyürek, “Altyapı yatırımları genelde görülmeyen ama çok önemli yatırımlardır. 3 yıllık süre içerisinde ilçelerimizin yol yatırımları hariç, altyapı ihalelerine 1 milyar liralık yatırım yaptık” dedi.

Konya Haber: Konya'nın ilçelerine 1 milyarlık yatırım!
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde çeşitli yatırımların açılış ve inceleme programlarına katıldı.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk olarak Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek Suğla Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını yaptı. 10 bin kişiye hizmet veren tesisin yaklaşık 4 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Altyapı yatırımları genelde görülmeyen ama çok önemli yatırımlardır. 3 yıllık süre içerisinde metropol ilçelerimize yol yatırımları hariç; kanalizasyon, su, su şebekesi, su kuyusu ve depolarının açılması gibi altyapı ihalelerine 1 milyar liralık yatırım yaptık. 2014’te koyduğumuz hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Kanalizasyon şebekesi yapmak yetmiyor. Aynı zamanda arıtma tesisi de gerekiyor. Mobil arıtma, biyolojik arıtma ve yer yer de güçlü arıtma sistemleri kuracağımız yerleşim yerlerimiz olacak” dedi.

AZOT VE FOSFOR GİDERİMİ İLE İLERİ BİYOLOJİK ARITMA YAPILIYOR

Başkan Akyürek, Suğla Atıksu Arıtma Tesisinde son teknoloji ekipmanların kullanılacağını, azot ve fosfor giderimi yapılan ileri biyolojik arıtma ile atıksuların çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacağını kaydetti.

Başkan Akyürek, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve katılımcılarla birlikte Suğla Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

YALIHÜYÜK MEZARLIĞI ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Açılışın ardından Yalıhüyük’te mezarlık çevre düzenleme yatırımını inceleyen ve ilçede kurulumu tamamlanan Mezarlık Bilgi Sistemi’ni tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Mezarlık konusu çok önemli. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte mezarlık sayısı Konya genelinde 1.614’e çıktı. Şu anda öncelikle ilçe merkezlerinde daha sonra da diğer yerleşim yerlerinde çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 38 MEBİS kurduk. 28 ilçemize de bu sistemlerden yaptık. Yaklaşık 300 bin mezar yeri bu sistemle çıkarılabiliyor. Vatandaşımız, ziyaret edecekleri yakınlarına ait mezarların konumlarını ekranlarında görebiliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.