Konya Haber: Konya projeleri konuşuldu

Konya Haber: Konya’nın sorunları ve çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun başkanlığında, Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konya Haber:  Konya projeleri konuşuldu
Yayınlanma:


Özellikle lisanslı depoculuk, ihtisas borsası, helal gıda üretimi, yerli otomobil konularının masaya yatırıldığı toplantıda Konya’nın genel sorunları da detaylarıyla ele alındı.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte milletvekilleri, merkez ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve üniversitelerden akademisyenlerin hazır bulunduğu toplantıda çeşitli sunumlar yapılarak çözüm önerileri konuşuldu. 

GELECEĞİN KONYA'SI İÇİN KURUL
 
Bu tarz toplantıların bir program dahilinde belli aralıklarla yapılmasının önemine işaret eden Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, geleceğin Konya’sının ortak akıl ve ortak irade ile inşaa edilmesi için gerekli kurulların oluşturulacağını belirtti. 
 
Toplantıda, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik,  Ticaret Borsası tarafından yapılan elektronik ürün senetleri ticareti ve lisanslı depoculuk faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mevka desteği ile Borsa olarak Konya’ya kuracakları Tohum ve Gen Teknolojileri Vadisi Projesi hakkında bilgi veren Çevik, Helal Akreditasyon Kurulu’nun sertifikalandırma faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda da Borsa laboratuvarının gerekli yeterlikte olduğunun altını çizdi. 

YERLİ OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
TBMM  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, ürün ihtisas borsasındaki ve yerli otomobil üretimindeki gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, 2019 yılında bitecek olan Kayacık Lojistik Merkezi’nin Konya’ya değer katacağını belirtti.
 
Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, helal akreditasyonla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyerek, Konya’ya yapılan her yatırımın karşılığını aldığını, bundan sonra da fazlasıyla alacağını belirtti.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm kurumların birlikteliğine dikkat çekerek, şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak beraber büyüdüğünü bu ivmenin birlik ve beraberlikle aratacağını belirtti. 
 
Toplantıda yerli otomobilin üretim yerinin Konya’nın alınması için yapılacak çalışmaların yanı sıra Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı Başkanı Ercan Uslu tarafından helal gıda ve helal kent üzerine bir sunum yapıldı. 
 
Üniversitelerden akademisyenlerin görüşlerinin de alındığı toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya için oluşturulan birlikteliğe dikkat çekti.

"BİRLİK VE BERABERLİK KONYA'YI GÜZEL YARINLARA TAŞIYACAK"
 
Ankara’da Konya Milletvekilleriyle sürekli bir araya geldiklerini ve Konya üzerine çalıştıklarını  ifade eden Sorgun “Bugün burada Ticaret Borsamızın ev sahipliğinde Konya için bir araya geldik. Çok sayıda konu görüştük. Konya için neler yapabiliriz. Konya’nın sorunları nelerdir, en kısa sürede nasıl çözeriz. Konya’yı ekonomisi, sanayisi, kültürüyle daha ileriye nasıl taşırız. Bunları burada konuşuyoruz. Konunun uzmanları sunumlarını yaptılar. Biz de bu konuların takipçiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Buradaki en önemli nokta şudur. Bu şehrin bütün yetkilileri, bu şehir için aynı masa etrafında bir araya gelmektedir. Bu sadece bir defaya da mahsus değil süreklidir aynı zamanda. Bunu başka şehirlerde görmeniz çok zordur. Bu birlik ve beraberlik Konya’mızı güzel yarınlara taşıyacaktır."  dedi.
 
Toplantıya Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Halil Etyemez, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Merkez İlçe Belediye Başkanları ve Helal Akreditasyon Kurumu yetkilileri katıldı.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.