Konya Haber: Konya Seydişehir Belediyesi ağaçları buduyor

Konya Haber: Konya Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir merkezindeki ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı.

Konya Haber: Konya Seydişehir Belediyesi ağaçları buduyor
Yayınlanma:

Kış aylarının başlaması ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde ana caddeler başta olmak üzere tüm cadde, sokak, refüj, park ve  belediyenin sorumluluk  alanlarında bulunan bölgelerde  ekipler  budama çalışmalarına devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ağaç budama çalışmaların başlatıldığını  kaydeden Başkan Tutal;" İlçemizin parklarına ve yeşil alanlarına sahip çıkarak en iyi şekilde koruma ve güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları titizlikle yapılıyor. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgâr nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarara uğratılmaması amaçlanıyor. Yalnız parklarla kalmayıp, cadde ve sokaklarda da bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız ilçenin yeşil alanlarını artırmak, ağaçların düzenli olarak bakımını yapmak ve korumaktır."

Öte yandan Belediye tarafından budanan ağaçlar dar gelirli vatandaşlara kışın yakmaları için yakacak olarak verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.