Konya Haber: Konya spor ve sağlık turizminde gelişiyor #OzelHaber

Konya Haber: Uluslararası Skal İnternational Turizm Derneği’nin Konya Dernek Başkanı ve aynı zamanda Bayır Diamond Oteli’nin Genel Müdürlüğünü yürüten Kazım Öztoklu Konya turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konya Haber: Konya spor ve sağlık turizminde gelişiyor  #OzelHaber
Yayınlanma:

Uluslararası Skal İnternational Turizm Derneği’nin Konya Dernek Başkanı Kazım Öztoklu Konya’da turizm sektörünün  sadece turizmcilerle alakalı bir durum olmadığını ifade etti. Öztoklu,  “Turizm aslında halkı da ilgilendiriyor. Konya’da çok iyi otelcilerin ve turizmcilerin olması turizmin gelişmesi açısından yeterli değil halkın da turizme değer katması gerekiyor. Bu şehre gelen misafire turizmciler  kadar esnafında sahip çıkması lazım” dedi.

“KONYA TURİZMDE EN AZ ZARARLA ÇIKAN ŞEHİRLER ARASINDA ”

 21 yıldır turizm sektörü ile uğraşan deneyimli turizmci Kazım Öztoklu Konya’nın turizm sektöründe ön planda yer aldığını söyledi. Öztoklu, “Konya eskiden sadece turistle alakalı konularla turizmde anılırdı ama son 5 yılda sanayisinin de gelişmesiyle beraber özellikle iş, spor ve sağlık turizmi ile ön plana çıkmaya başladı. Antalya deniz turizmi ile öne çıkarken Konya’da kültür, sağlık, kongre iş turizmi ile öne çıkıyor. Diyebiliriz ki Konya  Türkiye’nin sağlık ve turizm  başkenti konumunda bulunuyor. Turizm demek sadece turist anlamına gelmiyor. Belediyenin  ve bakanlığın buraya yapmış olduğu sağlık ve spor yatırımları yani 42 bin kişilik kapasiteye sahip stadyum başta olmak üzere, basketbol sahaları, kongre merkezleri  ve konaklama  merkezleri ile Konya 2016 yılında turizm şehirleri arasından en az zararla çıkan şehirler arasında yer alıyor” diye konuştu.

“OTELLERİN DOLULUK ORANLARI YÜZDE 65’İN ALTINA DÜŞMEDİ”

Öztoklu, İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir gibi büyük şehirlerde otellerin doluluk oranlarının yüzde 30- 35 oranında düşerken Konya’daki doluluk oranının yüzde 65’in altına düşmediğini ifade etti. Öztoklu, “Konya turizmden 12 ay boyunca beslenen bir şehir. 2017 yılında 2016 yılına göre ciddi artış var. 2018 yılı ise 2017 yılına göre daha da iyi geçecek diye tahmin ediyoruz. Biz dışa bağımlı bir  ülkeyiz dış alanda sorun yaşamadığımız sürece çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Turizmin gelişmesinde en önemli etmenlerden bir tanesini ulaşım oluşturuyor. Hava ulaşımı, hızlı tren  gibi faktörler sektörün gelişmesine katkıda bulunan unsurları oluşturmaktadır. Konya yapı ve lokasyon olarak ülkenin hemen hemen her yerine rahat ulaşım sağlanabilecek  bir şehir konumunda yer alıyor. Ulaşım ne kadar kolay ve rahat olursa sektör de o kadar ilerler” şeklinde konuştu.

“KONYA’DA TURİZMDE MEVSİMSELLİK SORUNU YAŞANIYOR”

Kazım Öztoklu, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Odalar  ve sivil toplum kuruluşlarının Konya turizminin tanıtımı  açısından önemli yapı taşları olduğunu söyledi. Öztoklu, “Tanıtım konusunda çok üst düzeyde değiliz ama Konya yönetimi ile birlikte özellikle 5- 6 yıldır turizmle ilgili fuarlara katılıyoruz ve Konya turizmini çok önemsiyorlar. Ama tabi bu kadar tanıtım yeterli değil daha da fazla yapmamız gerekiyor” diye konuştu. Konya’nın turizm konusunda hak ettiği değeri bulduğunu söyleyen Öztoklu, Turizmde mevsimsellik sorunu yaşanıyor. Okulların kapandığı dönemden itibaren haziran ve eylül dönemi itibarıyla Konya’da turizm sezonu biraz düşüşe geçiyor. Bunun sebebi de bu dönemlerde okullar kapandığı için profesyonel yöneticiler bu dönemde izinlerini kullanıyorlar. Konya’da iş seyahati ve konaklaması çok fazla olduğu için bu tarihlerde kongreler, spor müsabakaları ve düğün organizasyonları ile o boşluğu kapatmış oluyoruz” dedi.

Muhabir: Gamze Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.