Konya Haber: Kudüs asla İsrail'in başkenti değildir ve olmayacaktır

Konya Haber: Post-Der Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy "ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Konya Haber: Kudüs asla İsrail'in başkenti değildir ve olmayacaktır
Yayınlanma:

Post Der Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy” Kudüs, insanlığın en eski şehirlerinden biri üç semavi dinin de kutsal kentidir. Bu bakımdan Kudüs, bütün insanlığın bir değeri olarak kalmalı ve tüm devletler el birliği ile Kudüs’ü huzur ve barış beldesi haline getirmelidir.    Ancak, Trump’un dünya devletlerinin uyarılarına rağmen, tek başına aldığı bu karar Ortadoğu’da yeni gerilimlerin ve yeni çatışmaların fitilini ateşleyecektir. 

Kutsal değerlerimize karşı girişilmiş olan bu komplo yüzyıllardır kandan beslenen ve dünyayı kana boğan emperyalistleri mutlu etmiş gibi görünse de bu işin sonunda ibrenin kendilerine de dönebileceğini hesaba katmalıdır.

Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve kadim bir İslam şehridir. Kudüs bizim onurumuz, şerefimiz, iffetimizdir. ABD Başkanı Trump bu kararından vazgeçmelidir.”dedi.

 Bu çerçevede sağduyudan uzak, yalnızca gerilimi tırmandıracak bir karar olarak tarihin kara sayfalarına geçen bu tutumu ve ABD’yi kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.