Konya Haber: Selçuklu Belediyesinden STK'lara Tam Destek

Konya Haber: Konya Selçuklu Belediyesi tarafından STK 2018 yılı Proje Destek Çağrısı programında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “2 yılını tamamlayan proje destek programımızın 3 yılı başvurularını 20 – 27 Kasım tarihleri arasında alacağız' dedi

Konya Haber: Selçuklu Belediyesinden STK'lara Tam Destek
Yayınlanma:

Selçuklu Belediyesi tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte yapılan 2018 yılı Proje Destek Çağrısı programında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “2 yılını tamamlayan proje destek programımızın 3 yılı başvurularını 20 – 27 Kasım tarihleri arasında alacağız” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen 2018 yılı Proje Destek Çağrısı programı basın toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi olarak 2 yıl boyunca proje destek programıyla projelere destek verdiklerini aktardı. Projenin bu sene 3. ayağını gerçekleştirileceğini söyleyen Altay, “Proje destek programında bu yıl 20-27 Kasım tarihleri arasında başvuruları almak için ilana çıktık. Projeler tüm STK, kamu kurumları ve öğrenci topluluklarının başvurusuyla komisyon tarafından değerlendirilerek, proje desteği başlatıldı. Yönetime ve şehre dair projesi olanları desteklemek adına önemli bir çalışmadır. Projelerimiz bütün STK, kamu kuruluşları ve öğrenci topluluklarının başvurusuyla olacak. Bu başvurular belli bir komisyonun değerlendirmesinden sonra desteklenecek. Buradaki amacımız Konya’da STK’ların güçlü olduğunu görerek STK’ların şehre katkı yapacak fikirlerinden yararlanmaktır” şeklinde konuştu.

2 YILDA 62 PROJEYE DESTEK

2 yılda yapılan projeleri ve destekleri slayt gösterisiyle anlatan Başkan Altay, toplamda 3 milyon 911 bin lira projelere destek verildiğini açıkladı. Projelere verilen destekleri anlatan Altay, “2016 yılında 27 projeye toplam 1 milyon 100 bin lira destek verirken, 2017 yılında 35 projeye 2 milyon 811 bin lira destek verildi. Sivil Toplumun çok güçlü olduğu şehirde Sivil Toplum Kuruluşlarının fikirlerini, şehre dair uygulayamadığı projelerin desteklenmesini hedefliyoruz. Bu yıl da birçok projenin gelmesini bekliyoruz. Çünkü proje ve bütçe ile ilgili herhangi bir sınırlama yapmıyoruz. Proje maliyeti çok yüksek olan farklı konulardaki projeler Selçuklu Belediyesi tarafından desteklendi. Selçuklu için projesi olan herkesten başvurularını bekliyoruz. Komisyon tarafından incelenen projelere de destek vermeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

GÖRGÜLÜGİL, “DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI’

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, STK tarafından 2016-2017 yılında hazırlanan projelere Selçuklu Belediyesi tarafından destek verildiği kaydetti. STK Platformu olarak 180 kuruluşu bünyesinde barındırdıklarını belirten Görgülügil, “Selçuklu Belediyesinin çalışmasının diğer belediyelere de örnek olmasını ümit ediyoruz. 2 yıl boyunca projelerin desteklenmesinden dolayı çok memnunuz. Hem proje adeti hem de miktar açısından yıldan yıla büyük artışların yaşandığını görüyoruz. Ulusal olarak İçişleri Bakanlığı, TİKA gibi pek çok kuruluşlar da çalışmalarını başlatıyor. Eğitim, aile, sağlık, çocuk gelişimi gibi sosyal dokuyu geliştirecek ve takviye edecek konularda projeler yapılıyor” diye konuştu.  

ÖZER, "BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, belediyelerin STK’lara ve öğrenci topluluklarına farklı şekilde destek olmaya devam ettiklerini diye konuştu. Özer, “Selçuklu Belediyesinin 2 sene boyunca proje destek çerçevesinde yaptığı destekler kurumsal bir hüviyete bürünmüş oldu. Böylelikle STK’ların ürettiği projelerde kaynaklar verimli bir şekilde kullanılmış oldu. Daha doğru ve güzel hizmetler Konya için üretiliyor. Önümüzdeki dönemde güzel projelerle Konya’nın sosyal hayatına katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.