Konya Haber: Sen Ben Yok KUDÜS VAR

Konya Haber: ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Konya'nın Akşehir, Bozkır, Kulu, Karapınar ve Ilgın ilçelerinde protesto edildi.

Konya Haber: Sen Ben Yok KUDÜS VAR
Yayınlanma:

Akşehir'de Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Kudüs'ün, tüm Müslümanlar'ın kırmızı çizgisi olduğu belirtilen açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğu kaydedildi.

Yapılan açıklamanın ardından dua edildi, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

- Kulu

Kulu Merkez Camisi önünde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, tekbirler getirerek "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs Müslümanlar'ın onurudur", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Kulu temsilcisi Sezgin Alp, Kudüs'ün Müslümanlar'ın kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, Kudüs'ü tacize teşebbüs edenlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydetti.

- Ilgın

Kurşunlu Cami önünde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı, İsrail'in Filistin ve Kudüs'te varlığının gayri meşru olduğunu belirterek İslam dünyasının Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

- Karapınar

Hacı İsa Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra dua ederek dağıldı.

- Çumra

Çumra Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, basın açıklaması yaptı. 

Kudüs'ün tüm Müslümanlar'ın kırmızı çizgisi olduğu belirtilen açıklamada, ABD ve İsrail'in attığı adımın bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik olduğu ifade edildi.

Konuşmanın ardından İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.