Konya Haber: Tıp fakültesini bırakıp kendi işinin patronu oldu #OzelHaber

Konya Haber: Raf üretimiyle dünyaya açılan Mehmet Bozalp hayat hikayesini anlattı

Konya Haber:  Tıp fakültesini bırakıp kendi işinin patronu oldu #OzelHaber
Yayınlanma:

Konya’da raf üretimiyle dünyaya açılan genç bir iş adamı olan Mehmet Bozalp,  yöneticisi olduğu Alp Raf şirketi ile kısa sürede üretiminin yarısına yakınını Avrupa ve Asya, Ortadoğu ülkelerine ihraç eder hale geldi.  Mehmet Bozalp, geçmiş yaşamında ise Çapa Tıp Fakültesinde okuduğu yıllarda doktorluk mesleğini bir kenara bırakıp 3. sınıftayken akademik eğitimini sonlandırdı. Genç işadamı Mehmet Bozalp, iş dünyasına atılım yaparak şu anda sektörde iddialı bir konumda.

“TIP ÇOK SAYGIN VE KUTSAL BİR MESLEK”

Konyalı Alp Raf’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozalp, “Şirkette iki tane aile dışından profesyonel yöneticimiz var. Devlet firmaları, ihaleye girildiğinde firmaların kurumsal yapısına ve aile bağlarına dikkat ediyor. Türkiye’de KOBİ’lerin ikinci nesile devirde kaybetmeleri ya da zorluk yaşamaları üzücü. Bu nedenle her firmanın profesyonel yönetime geçmesi gerekiyor. Tıp, çok saygın ve kutsal bir meslek. Ama ben 'bu işi yapmayacağım' dedim. 3. sınıftayken ön lisans belgesini alıp bıraktım. Doktor olmaktan son anda vazgeçtim.  Benim de çocuklarım var. En büyüğü 22 yaşında. Ben onların kendi firmamızda değil, önce başka sektörlerde deneyim kazanmalarını daha fazla önemsiyorum” ifadesini kullandı.

“ HIZLI BÜYÜMEK YERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLEMELİ”

Mehmet Bozalp, çok hızlı büyümek yerine emin adımlarla ilerlemeyi seçtiğini belirterek “Çok fazla risk almayı seven bir olmadım ve bu anlamda dengeli gitmek çok önemli. On yıldır kredi kullanmıyoruz, alımlarımızı bile nakit yapıyoruz. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarı çok önemli. Biz firma olarak emin adımlarla ilerlemeyi seviyoruz. Çok risk alıp, çok büyümek de bir alternatif ama krizlerde dengeli giden firmalara bir şey olmaz. Hatta krizlerde alanları daha genişler” diye konuştu. 

Muhabir: Berat Bayındır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.