Konya Haber: Uzatmalarda donduk kaldık!

Konya Haber: Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde büyük zaferi uzatmalarda kaçırdı. 81'de Skubic ile öne geçen yeşil-beyazlı temsilcimiz, Moke'nin uzatmalarda kendi ağlarına gönderdiği topla rakibiyle 1-1 berabere kaldı

Konya Haber: Uzatmalarda donduk kaldık!
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 5. hafta maçında evinde Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile 1-1 berabere kaldı. 

Maça daha istekli başlayan taraf Konyaspor oldu. Taraftarının da desteğiyle Marsilya kalesine yüklenen Anadolu Kartalı, 7.dakikada Mehdi ile gol aradı. Atiker Konyaspor, maçın 20.dakikasında gole çok yaklaştı. Hızlı atakta Fofana’nın ceza sahası yayının hemen dışından yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı. İlk yarıda net gol fırsatı bulmakta zorlanan konuk ekip, 36’da Thauvin ve 38’de Ocampos ile Konyaspor kalesinde gol aradı. Futbol kalitesinin düşük olduğu ilk yarıda her iki takımın gol çabaları sonuç vermedi ve maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

SKUBİC’TEN ALTIN GOL!

Atiker Konyaspor maçın ikinci yarısını da çok hızlı başladı. Temsilcimiz 47.dakikada Fofana, 52.dakikada ise Musa Araz ile gole yaklaştı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 56.dakikada ise golle burun buruna geldi. Mehdi’nin soldan ortaladığı pozisyonda Nejc Skubic ceza sahası içinde mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı.

İkinci yarıda tempo yükselirken, iki takım da çok sayıda pozisyona girdi. Mücadelenin 61.dakikasında Serkan, Thauvin'in yakın mesafeden çektiği şutta kalesinde devleşti. Maçın ikinci yarısında etkili bir oyun sergileyen Konyaspor, aradığı golü 81’de buldu. Mehdi’ye ceza sahası içinde yapılan harekete Rus hakem beyaz noktayı gösterdi. Bu pozisyonda penaltıya sebep olan Jordan Amavi direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Penaltı atışını kullanan Skubic, takımını 1-0 öne geçirdi.

NE YAPTIN MOKE!

Atiker Konyaspor, rakibin 10 kişi kalmasının fırsatını iyi değerlendirerek 1-0'dan sonra da net gol fırsatlatrı yakaladı. Herkes maçın bu skorla biteceğini düşünürken, şok bir golü ağlarımızda gördük. Uzatmalarda sol kanattan savunmanın arkasına sarkan N'Jie'nin kaleci Serkan ile karşı karşıya posiyonda dar açıdan yaptığı vuruşta Moke'den seken top ağlara gitti.

Atiker Konyaspor büyük zafere çok yaklaştığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak, tur şansını zora soktu. Konyaspor 5. maçlar sonucunda puanını 5'e, Fransız ekip ise 7'e çıkardı. 

Anadolu'da Bugün Spor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.