Konya Haber: Yargıtay'dan emsal karar!

Konya Haber: Yargıtay: “Nişanlıyken çalışan kadının düğün sonrası çalışmaması kusur sayılamaz”

Konya Haber: Yargıtay'dan emsal karar!
Yayınlanma:

Konya’nın Ereğli ilçesinde ikamet eden bir çift boşanmaya karar verdi. Eşlerin boşanma talebini değerlendiren Ereğli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, erkeğin kusurlu olduğunu tespit etti. Kocanın ifadesini alıp şahitleri de dinleyen mahkeme, nişanlıyken çalışan kadının düğün sonrasında çalışmamasını ve erkeğin en son tayin olduğu yere temmuz ayında geleceğini söylediği halde gelmemesini de kusur saydı.

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR

Tarafları eşit kusurlu ilan eden mahkeme, kadının tazminat talebini reddederek çiftin boşanmasına karar verdi. Karar, davacı-karşı davalı kadın tarafından temyiz edildi. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı. Mahkemenin tarafları eşit kusurlu kabul ederek boşanmaya karar verildiğine dikkat çekilen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının çalışmamasının kusur sayılamayacağına hükmetti.

Kararda, “Kadına yüklenen ‘nişanlı iken çalıştığı sonrasında ise çalışmadığı’ ve ‘erkeğin en son tayin olduğu yere Temmuz ayında geleceğini söylediği halde gelmemesi’ eylemlerine ilişkin dosya kapsamında dinlenen tanıkların görgüye dayalı beyanları olmadığından usulüne uygun şekilde ispatlanamayan bu eylemler kadına kusur olarak yüklenemez.

Kaldı ki tarafların 2009 ve 2012 doğumlu ortak çocukları dava tarihinde henüz küçük ve anneye muhtaç olup, ‘çalışmama’ eyleminin kadına kusur olarak yüklenmesi hakkaniyete de uygun bulunmamıştır” denildi. Yargıtay kararının önümüzdeki günlerde mahkemeye ulaşmasıyla çiftin boşanma davasındaki talepleri yeniden değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.