Konya Haber: 'Yükleyin' talimatı geldi, yükledik'

FETÖ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 527 sanığın yargılandığı davada savunma yapan tutuksuz sanıklardan Ahmet A, "O zamanlarda niye ByLock kullandığımızı biz de bilmiyorduk. 'Yükleyin' talimatı geldi, yükledik" dedi.

Konya Haber:  'Yükleyin' talimatı geldi, yükledik'
Yayınlanma:

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılanması devam ediyor.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşması, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan, örgütte bölge talebe mesullüğü ve büyük bölge talebe mesullüğü görevlerini yaptığı ileri sürülen Ahmet A, hakkındaki suçlamaları kabul ederek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydanlanmak istediğini dile getirdi.

Örgüte ait muhtelif evlerde kaldığını ve çeşitli görevler üstlendiğini ifade eden Ahmet A, yapı içinde "Akif" kod adını kullandığını söyledi.

Üzerine kayıtlı 3 telefon numarası olduğunu, bunlardan ikisini kendisinin kullandığını belirten Ahmet A, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock ve Kakao'yu kullandığını da itiraf etti.

Mahkeme Başkanının "Neden başka bir haberleşme programı değil de ByLock'u kullandın?" sorusu üzerine sanık Ahmet A, "O zamanlarda niye ByLock kullandığımızı biz de bilmiyorduk. 'Yükleyin' talimatı geldi, yükledik." yanıtını verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten tutuksuz sanıklardan Onur U.  ile Hamit Ş. de hakkındaki suçlamaları reddetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.