Konya İle Fas Arasındaki Ticarette Yeni Dönem Başlayacak

Yaklaşık 10 milyon dolar ile Konya’nın ihracatında 35’inci sırada yer alan Fas’ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Taoufik Maazouzı, Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret etti.

Konya İle Fas Arasındaki Ticarette Yeni Dönem Başlayacak
Yayınlanma:

Konya ile Fas arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması gerektiğinin vurgulandığı ziyarette, Konya ile Fas’ın yoğun işbirliği yapabileceği sektörlerin tespit edilmesi ve 2016 yılında Konya’da, Konya-Fas Tanıtım Günleri yapılması kararı alındı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, oda olarak Konya’nın ihracat pazarlarını çeşitlendirmek ve ihracatçıların mevcut pazarlarda yeni işbirlikleri yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını, bu anlamda Fas ile yapılacak çalışmaların iki bölge için de yeni fırsatlar oluşturacağını söyledi.

KÜTÜKCÜ’DEN, FASLI İŞADAMLARINI TARIM FUARI’NA DAVET
Konya ile Fas’ın karşılıklı ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla oda olarak gerekli tüm çalışmayı yapmaya hazır olduklarını aktaran Kütükcü, Faslı işadamlarını önümüzdeki yıl Konya’da yapılacak Tarım Fuarı’na davet etti. Fas’ın Türkiye ile iyi ilişkileri olan dost ve kardeş bir ülke olduğunu, Fas’ın Fes şehri ile Konya Sanayi Odası’nın kardeş oda anlaşması bulunduğunu ifade eden Kütükcü, ancak karşılıklı ticaretin bu ilişkilerle doğru orantılı olmayacak düzeyde düşük kaldığını aktardı. Kütükcü, “Ticaret hacmimizin gelişmesi için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Geçtiğimiz yıllarda Fas’a Konya’dan iş adamlarımız gitti ve orada ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Önümüzdeki yılın Mart ayında şehrimizde Konya’da yapılması planlanan Tarım Fuarı’nda, Faslı iş adamlarımızı da görmek istiyoruz. Burada yapılacak ziyaretlerin ve ikili iş görüşmelerinin ticaret hacmini artıracağını ümit ediyoruz. 2016 yılında, Konya ile Fas arasındaki karşılıklı ticaretin artacağı yeni bir dönemin başlamasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

KONYALI İŞADAMLARINA FAS’TAN DAVET
Ev sahipliğinden dolayı KSO Başkanı Kütükcü’ye teşekkür eden Ekonomi Müsteşarı Taoufik Maazouzı de, Konya’ya geldiğinde kendisini memleketinde gibi hissettiğini söyledi. Türkiye ile Fas’ın ticaretinin büyük oranda tarım makineleri sektöründe gerçekleştirildiğini ifade eden Maazouzı, bu ticarette de Konya’nın önemli payının olduğunu belirtti. Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü’ye Fas’ın ticaret hacmi ve yatırım imkanları ile ilgili bir dosya sunan Müsteşar Maazouzı, Konyalı işadamlarını Fas’a yatırıma davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.