Konya Kapalı Havzası Yönetim Heyeti, Bölge Müdürlüğümüzde toplandı. #konyahaber

Konya Kapalı Havzası Yönetim Heyetinin 2017 yılı 1. toplantısı, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş başkanlığında, Isparta Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Bölge Müdürümüz Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcımız O. Nuri Akyalçın, şube müdürleri ve kurul üyesi kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 27 Temmuz 2017 Perşembe günü, Bölge Müdürlüğümüz Eğitim Tesisleri Hotamış Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Konya Kapalı Havzası Yönetim Heyeti, Bölge Müdürlüğümüzde toplandı. #konyahaber
Yayınlanma:

Konya Kapalı Havzası Yönetim Heyeti, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca esas alınan havza bazında yönetim anlayışı ile havzalarda kirliliğin önlenmesi, su kaynaklarının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara yönelik kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve uygulamaların takibini yapmak üzere 20.05.2015 tarih ve 29361 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ gereğince oluşturulmuştur. Sekreteryalık hizmetleri Bölge Müdürlüğümüzce yapılan heyet, yılda iki kez toplanmakta ve alınan kararları Havza Yönetimi Merkez Kuruluna iletmektedir.

 

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş Konya Kapalı Havzası için su kaynaklarının geliştirilmesi ve ar-ge çalışmalarının önemini vurgulayarak,  heyet üyesi bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Açılış konuşmasını müteakip Bölge Müdürlüğümüz Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Mevlit Diri geçmiş toplantıların değerlendirildiği bir sunum yaptı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Dairesi Başkanı Taner Kimençe tarafından “Havza Koruma Eylem Planı Takip Tabloları ve Konya Kapalı Havzası Kuraklık Yönetim Planı” başlıklı sunumun ardından DSİ Genel Müdürlüğü Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığından Şube Müdür Vekili Özgür Aydıncak tarafından “Su Elçileri Projesi” anlatıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Kıvılcım Kılıç tarafından “Niğde İli İklim Şartlarında Kinoa Bitkisinin Üretim ve Adaptasyon Potansiyeli” başlıklı sunumunun ardından genel bir değerlendirme yapılarak toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.