Konya'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde FETÖ operasyonu: 9 tutuklama

Çorum merkezli ve aralarında Konya'nın da bulunduğu 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 23 kişiden 9'u tutuklandı.

Konya'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde FETÖ operasyonu: 9 tutuklama
Yayınlanma:

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Çorum merkez olmak üzere Konya, Ankara, İzmir, İstanbul, Samsun, Kayseri ve Kahramanmaraş'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden üçü, savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürdüğü sırada, hakkında gözaltı kararı bulunan ve polis ekiplerince yakalanan 3 şüpheli de savcılığın talimatı üzerine adliyeye getirildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 23 şüpheliden 9'u tutuklandı, 14'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 8 ildeki 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 26'sı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.