Konya Valiliği'nden Basın Bayramı Mesajı

Konya Valiliği'nden Basın Bayramı Mesajı

Konya Valiliği'nden Basın Bayramı Mesajı
Yayınlanma:
Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.
 
Günümüz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumumuzu doğru bilgilendirmekle birlikte, halkımız ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.
 
Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.” Sözleri basının milletimiz için ne denli önemli olduğunu ve basın mensuplarının da üstlendikleri sorumluğun önemini ortaya koymaktadır.       
 
Türk basını tarihin her döneminde, milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarı ile yerine getirmiştir.
 
15 Temmuz 2016 gecesinde, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde, Cumhurbaşkanımızın halkımızla iletişimi yine basınımız tarafından sağlanmış, hain darbe girişimi aziz milletimizin kahramanlık destanına dönüşmüştür.
 
        Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.