Konya’ya iki yeni OSB daha

Konya’ya iki yeni OSB daha

Konya’ya iki  yeni OSB daha
Yayınlanma:

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü 4. Organize Sanayi Bölgesinin tamamlandığını, 5’te ise kamulaştırılmanın sona yaklaşıldığını söyledi. Kütükçü 6. Sanayi bölgesi içinde Bakanlığa başvurulduğunun müjdesini verdi

 

Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni genişleme alanlarının açılmasıyla, buraya yapılacak yatırımların şehrin üretimine, ihracatına ve istihdamına önemli katkılarda bulunacağını kaydederek, “İnşallah dünya ile yarışır bir sanayi şehri haline geleceğiz” dedi. Kütükcü, Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demiryolu Hattı’nın tam olarak faaliyete geçmesiyle bu aksın yeni bir “Sanayi Havzası”  haline geleceğinin ve bölgeye yeni ulusal ve uluslararası yatırımlar çekilebileceğinin sinyallerini verdi.

 

Memiş Kütükcü’nün yapmış olduğu açıklamaların satır başları şu şekilde;

 

5.KISIMDA KAMULAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

 

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 4. kısım genişleme alanındaki çalışmalarının sonlandığını belirtirken, yeni 5. kısım genişleme alanı hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü “ Bilindiği gibi 4. Kısımda tahsis süreci tamamen sonlandı.  Artık 5. kısım çalışmaları ve projelendirmeleri üzerine hazırlığımızı yapıyoruz . 4. kısımda yaklaşık 4 yıl önce 104 tane tahsis yapmıştık ve bunların 80 tanesi üretime geçti. Bu 80 fabrika şu anda tam kapasiteyle üretim yapıyor. Diğer firmalarımız da  inşaat faaliyetlerine devam ediyor. 4’teki bu yatırımlar devam ederken biz, 5’in hazırlık aşamasını sürdürmekteyiz. Şu an 5. kısımda kamulaştırma süreci devam ediyor, sona yaklaşıldı. Bu kamulaştırma süreci sonladığı anda Konya’ya yeni bir Organize Sanayi katmak adına faaliyetlerimize başlayacağız. Ancak 5. Kısmın ne zaman devreye gireceği konusunda bir tarih vermek ne yazık ki dava süreçleri devam ederken mümkün değil” diye konuştu.

 

6. KISMIN BAŞVURUSU YAPILDI

Konya’da projelendirilen ve faaliyete geçmesi beklenen yeni organize sanayi bölgelerinin Türkiye ve Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Memiş Kütükcü; “ Konya OSB 5. kısım genişleme alanı yaklaşık 7 milyon metrekarelik bir alana sahip olacak. Net tahsis alanı ise 4 milyon 700 bin metrekare olarak hesaplandı. Şu ana kadar sanayicilerimizden almış olduğumuz talep ise 16 milyon metrekare civarında. Yani tahsis edilebilecek alanın hemen hemen 4 katı talep var bölgemize. Talebin bu kadar yüksek olması bizi 6. kısım için harekete geçirdi ve bakanlığımıza 6. kısmın yer seçimi için başvurumuzu yaptık. Bakanlıkta süreç devam ediyor. Yeni bölge, yani 6’nın büyüklüğü hakkında bilgi verecek olursak yeni bölgenin büyüklüğü 19 milyon metrekare gibi büyük ve geniş bir alan sahip” şeklinde konuştu.

 

 

“ EKONOMİ HER YÖNDEN GELİŞİM SAĞLAYACAK” 

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü; “Konya OSB’mizdeki yeni genişleme alanlarını Türkiye ve Konya için düşünecek olursak, hem istihdamı, hem ihracatı, hem de üretimi şaha kaldıracak hamleler olacak diyebiliriz. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Konya-Karaman-Mersin havzasını sanayi alanlında yeni Marmara Havzası olarak adlandırıyoruz. Dolayısıyla Konya-Karaman-Mersin havzası geleceğin üretim havzası olarak değerlendirilebilir. Yeni Konya, Mersin ve Karaman Hızlandırılmış Demiryolu Hattı ise bu projeyi destekler nitelikte bir hinterland ağının oluşacağı konusunda sinyal veriyor. Bu demiryolu ağı ile limana ulaşımın 1 güne inecek ve bu sayede yeni üretim havzasının getirilerine çok büyük bir katkı sağlayacak. Bu sayede Konya sanayisinin dünyaya ihracat yaptığı bir lojistik desteğin de sağlanmış olduğunu göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Berat Bayındır

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.