Konya
Parçalı bulutlu
4°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
1°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız'dan vize açıklaması! "Sessiz kalmayacağız!"

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız'dan vize açıklaması! "Sessiz kalmayacağız!"

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, vize alma sürecinde yaşanan krize dair açıklamalarda bulundu. Altunyaldız, "Çifte standartlara sessiz kalmayacağız" dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Uzunca bir süredir sıkıntı yaşanan vize alma süreci artık kriz denebilecek boyuta ulaştı. Randevu alma süreci oldukça zorlaşırken, Schengen vize başvurularına ret oranının 2023 yılında yüzde 21,7'ye ulaştığı ifade ediliyor.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız vize krizine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız açıklamasında şunları kaydetti:

"Schengen sorunu artık bir çıkmaza dönüştü. Dünyada Schengen vize başvurularında ilk 3'te yer alan ülkemizden yapılan başvurulardaki ret oranı 2014'te yüzde 4'tü, 2023'te yüzde 21,7'ye çıktı.

Estonya yüzde 43, Danimarka ve Yunanistan yüzde 39, Litvanya yüzde 36, Almanya ise yüzde 27 ret oranıyla öne çıkıyor. Bu oranlar yalnızca teknik nedenlerle açıklanamayacak bir sistematik ayrımcılığı işaret ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' vizyonu doğrultusunda, hak temelli bir uluslararası düzen için bu çifte standartlara sessiz kalmayacağız. Seyahat özgürlüğü bir insan hakkıdır, siyasi manipülasyonun aracı olamaz."

Yorumlar
E
Erkara kara 7 ay önce
Giden iltica ediyor kardeşim adamlarda almıyor ülkesine. Haklı . Sayın vekil
BEĞENME
0
CEVAPLA