Hiç et ile şekeri bir arada düşündünüz mü? İşte Konya'nın meşhur yemeği: Kayısı Yahnisi...

Konya'nın geçmiş tarihine dayanan Kayısı Yahnisi, et ile şekeri buluşturuyor. Peki nasıl yapılıyor, malzemeleri neler? İşte tüm detaylar...

Hiç et ile şekeri bir arada düşündünüz mü? İşte Konya'nın meşhur yemeği: Kayısı Yahnisi...
Yayınlanma:

Konya'nın geçmiş tarihine dayanan Kayısı Yahnisi, et ile şekeri buluşturuyor. Peki nasıl yapılıyor, malzemeleri neler? İşte tüm detaylar...

KAYISI YAHNİSİ

Mahallî bir tatlı olan Kayısı Yahnisi Konya'da et ile şekerin birbirine yakıştığı tatlılardandır.

Malzemeleri: Yarım kg kemikli kuzu eti, yarım kg kuru kayısı, 200 gr sadeyağ (tereyağı), iki su bardağı toz şeker.

Yapılışı: Kemikli et bol su ile haşlanır. Haşlanan etin suyu süzdürülür. Tereyağı kızartılarak etin üzerine gezdirilir. Önceden temizlenip yıkanan kuru kayısılar etin üstüne döşendikten sonra üzerine toz şekeri dökülür. Yarım su bardağı su ilave edilip hafif ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tatlı sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.