Kültürel Mirasın Rotası; Tandırcı Emine Abla

Senelerdir Bedesten ve Anadolu Sanayi’de tandır üzerine hizmet veren ve yoğun talep gören Tandırcı Emine Abla Firması’nın Sahibi Emine Keleş çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kültürel Mirasın Rotası; Tandırcı Emine Abla
Yayınlanma:

Senelerdir Bedesten ve Anadolu Sanayi’de tandır üzerine hizmet veren ve yoğun talep gören Tandırcı Emine Abla Firması’nın Sahibi Emine Keleş çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İşine olan aşkının senelerdir sürdüğünü ifade eden Emine Keleş; “İşime aşığım çünkü aşık olmasam yıllarımı vermem. Şuan 18. yılımdayım ve 53 yaşındayım. Çok mutluyum. Zaman zaman çok zorlansam da hiçbir zaman pes etmedim. Tandır ekmeğinin bizden sonraki nesil için devam edeceğini düşünmüyorum. Keşke bu iş devamlılığını sürdürse…Yaptığımız ekmek Konya’nın meşhur tandır ekmeğidir. Eskiden her evin bahçesinde tandırlarda annelerimizin, ninelerimizin yaptığı Tandır Ekmeği üzerine üretim yapıyoruz. Hem lezzet, hem sağlık, hem kalite, hem de anılar var. Bizce sadece alışılmış bir lezzet olmasının yanında 7’den 70’e herkese bir şeyler anımsatan insanları mutlu eden bir kültürdür. Herhalde Konyalı olup tandırlarla anısı olmayan yoktur” dedi.

e7b31af5-5e17-45c5-b687-08170e3652ff.jpg

“AMACIMIZ TÜM DÜNYAYA BU LEZZETİ VE KÜLTÜRÜ TANITMAK”

Sektördeki farklarından bahseden Keleş; “Sektörde farkımız birçok rakibimize göre daha kurumsal ve daha yenilikçi olmamızdır. Bu işi meslek olarak yapmamızın yanında geleceğe en iyi ve doğru şekilde taşıma çabamızdır. Kişilerin bizi tercih etme sebebi de farklı olmamızdan kaynaklanıyor. Bu kültür geçmişten geliyor. Birçok hedefimiz var ama bunlardan en önemlisi bu kültürü koruyup, büyüterek tüm dünyaya yaymaktır. Bunun için şuan çok erken ama bu yönde çabalıyoruz amacımız tüm dünyaya bu lezzeti ve kültürü tanıtmaktır. Bir gün bu amacımıza da ulaşacağımıza ve başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

7d6dab0f-583a-4826-9d42-4550be96ca05.jpg

“KÜLTÜREL BİR MİRASI KORUYORUZ”

İşlerinin makinalaşmaktan uzak olduğunu dile getiren Keleş; “Biz sıradan bir meslek icra etmiyoruz. Kültürel bir mirası koruyoruz bu manada aslında yaptığımız bir işten çok ötesi makinalaşmaktan uzak tamamen emek ve alınteri ile yapılan, insanların özlemlerini gideren, kimi insanları sevdikleri anılara ve artık dünyada olmayan büyüklerinin hayali de olsa yanına götüren bir mesleği icra ediyoruz. Hatta meslek haline gelmesinde öncülük ediyoruz. Bunun maddi bir karşılığı yok ve olamaz da bence bu bir tutku, aldığımız övgüler gösterdiğimiz çabaların karşılığında aldığımız en büyük motivasyon kaynağıdır. Buna paha biçilemez” şeklinde konuştu.

b2d2147e-991f-4702-9029-959e5fa32fc6.jpg

“KADINLAR PES ETMEDEN ÇABALASINLAR”

Kadın çalışanları da istihdam ettiklerini ifade eden Keleş; “Çok zor ve çok keyifli bir duygudur çalışmak. Tüm hanımlara bu tempoyu tavsiye ederim çünkü mücadele etmeden bir yere varmak imkansızdır. Gerçekten ayaklarının üzerinde durmak tarif edilemez duygudur.
Kadınlar pes etmeden çabalasınlar, çünkü başarının anahtarı azimdir. Ben iş yerimde de hep kadın çalışanları tercih ediyorum çünkü kadınlarla birbirimize destek olmamız gerekir ki iyi yerlere gelebilelim” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.