Konyaspor, Avrupa'ya kötü başladı

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında deplasmanda Marsilya'ya 1-0 mağlup oldu

Konyaspor, Avrupa'ya kötü başladı
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında Marsilya’ya konuk oldu. Yeşil-beyazlı ekip karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Yeşil-beyazlı ekip karşılaşmanın ilk yarısında kontrollü bir oyun sergiledi. Fransız ekip, maçın başında Morgan Sanson ve Dimitri Payet ile gol aradı. Rakibine boş alan vermeyen Konyaspor, Malick Evouna ile net bir fırsattan yararlanamadı. 12.dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Gabonlu forvet topu dışarı attı. İlk yarının son anlarında Anadolu Kartalı bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası içerisine hareketlenen Fofana’nın vuruşu savunmadan sekti. Konyaspor bu pozisyonda topun rakip defans oyuncusunun eline çarptığı konusunda itiraz etse de hakem ‘devam’ kararı verdi. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

MEHDİ DİREĞE TAKILDI

Marsilya maçın ikinci yarısına çok hızlı başladı. Ev sahibi ekip, 48.dakikada golü buldu. Payet'in ortasında Rami kafayla fileleri havalandırdı ve Marsilya bu golle 1-0 öne geçti. Fransız ekip bu golden sonra da net fırsatlar yakalarken, 56.dakikada Valere Germain vuruşu direkten geri döndü. Atiker Konyaspor 60.dakikada ise golün kıyısından döndü. Mehdi Bourabia’nın ceza sahası dışından sert vuruşu üst direkten geri döndü. Atiker Konyaspor beraberlik için yüklense de son paslarda etkili olamadı. Kalan dakikalarda maçta başka gol olmazken Marsilya, maçı 1-0 kazandı.

Karşılaşmada Serkan Kırıntılı kalesinde devleşerek çok net kurtarışlar yaptı. Atiker Konyaspor bu sonuçla gruplara puansız başladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz gruptaki ikinci maçında 28 Eylül Perşembe günü Portekiz ekibi Vitoria Guimaraes ile karşılaşacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.