Konyaspor'dan açıklama: "Bakanlarımızı ve TFF’yi göreve davet ediyoruz"

Atiker Konyaspor Kulübü, Göztepe maçında çirkin saldırıyla ilgili bir açıklama daha yaptı

Konyaspor'dan açıklama: "Bakanlarımızı ve TFF’yi göreve davet ediyoruz"
Yayınlanma:

Konyaspor’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Göztepe ile Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda oynadığımız karşılaşma sonrasında protokol tribününde, insanlığa yakışmayan, aşağılayan, ayrılıkçı, ötekileştirici, kin ve nefret tohumları ekip düşmanlığa sevk eden, kişilerin çirkin saldırısıyla karşılaştık.

Müsabakanın hemen sonrasında Göztepe yöneticilerini tebrik etmek için yerimizden kalktığımız anda gerçekleşen saldırı, münferit olarak başlamış, ancak kabul edilemez bu durum karşısında sessiz kalmayan yönetim kurulu üyelerimizin sert tepkisi sonrasında benzer ifade ve davranışlarla devam etmiştir.

Din mezhep ve sosyal sınıf üzerinden çapsız, vasıfsız, densiz bir zavallının söylemleri basit, sıradan bir vaka gibi görünse de esasında bir zihniyetin ürünü olarak burada karşımıza çıkmıştır. Bu konuyu bir meczubun hezeyanı olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Konu sadece yönetim kurulu üyelerimiz ve şehrimizi değil inanan ve inandığı gibi yaşamaya gayret eden herkesi hedef almıştır. Bu yüzden 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un, ‘Hakaret içeren tezahürat’ başlıklı 14. Maddesini spor kamuoyuna ve ilgili kurumlara hatırlatmak istiyoruz. 

İlgili madde de “Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü bulunmaktadır.

Diğer taraftan aynı konu Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde de şöyle ifade edilmektedir. “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Karşılaşma devam ederken protokol tribünündeki bazı taraftarlar bulunduğumuz noktaya dönerek  “Muhammed gelsin sizi kurtarsın” şeklinde heyetimizi provoke amaçlı sözler sarf etmiştir. Müsabaka sonunda ise bahse konu şahıs içindeki kin ve nefreti “Gidin camiye namaz kılın… Yobazlar…” şeklinde bağırarak ortaya çıkarmış ve etrafındaki kişileri de cesaretlendirmiştir. Bu durum kesinlikle cezasız kalmamalıdır.

Dolayısıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile yetkili kurumları Göztepe tribünlerinde yaşadığımız bu vahim olayın aydınlığa kavuşturulması ve başta şehrimiz olmak üzere, yönetim kurulumuza kin ve nefret dolu sözlerle saldıran kişilerin tespiti, yanı sıra bu eylemin karşılığı olan cezayı alabilmesi, hasılı bu durumun yeniden tekrarlanmaması için gerekli işlemlerin yapılması hususunda bu konuda mağdur olmuş herkes adına son derece önemli bir çağrıda bulunuyoruz.

Bizler de Atiker Konyaspor Yönetim Kurulu olarak suç duyurusunda bulunacağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyoruz. Camiamızı kin ve nefret dolu sözlerle tahrik eden şahısların en kısa sürede cezalandırılmasını istiyor, tribünde şehrin yetkili isimlerinin olduğu bir yerde gerçekleşen saldırıyı ve buna zemin hazırlayanları esefle kınıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.