Konyaspor'dan muhteşem galibiyet

Atiker Konyaspor tarihi bir galibiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında Vitoria Guimaraes’i konuk eden yeşil-beyazlı temsilcimiz rakibini 2-1 yenerek, 3 puanı cebine koydu. Konyaspor, aynı zamanda Avrupa kupalarında ilk galibiyetine imza attı

Konyaspor'dan muhteşem galibiyet
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde muhteşem bir galibiyete imza attı. Yeşil-beyazlı ekip, mükemmel bir futbol sergilediği maçta Vitoria Guimaraes’i 2-1 yenerek, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı.

Taraftarın müthiş desteği ile maça başlayan yeşil-beyazlı ekip, 9.dakikada gole çok yaklaştı. Milosevic’in ceza saha sahası dışından vurduğu sert şut direkten döndü. Dönen topta Fofana’nın vuruşu savunmadan sekerek dışarı çıktı. 14.dakikada Konyaspor atağında rakip savunma oyuncusunun elle müdahalesinde Konyaspor penaltı beklerken, hakem ‘devam’ kararı verdi. Konyaspor, maçın 24.dakikasında öne geçti. Ömer Ali’nin kullandığı taç atışında Patrick Eze’nin kafayla indirdiği topta Musa Araz’ın dokunuşuyla temsilcimiz 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısında çok etkili olan Anadolu Kartalı, 37.dakikada Fofana, 42. dakikada da Musa Araz ile net fırsatlar yakaladı. Atiker Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

GALİP GELMESİNİ BİLDİK

Maçı daha çok isteyen taraf olan Atiker Konyaspor, ikinci yarının başında farkı ikiye çıkardı. 48.dakikada Skubic’in sağdan müthiş ortasında Deni Milosevic iyi yükselerek kafa vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi. Konyaspor bu golden sonrada kontra ataklarla çok sayıda pozisyona girerken, final paslarında üretkenlik sağlayamadı. Konyaspor kalesine yüklenen konuk ekip, 74’de farkı bire indirdi. Heldon’un sağdan getirdiği topta Paolo Hurtado ile umutlandı. Bu dakikadan sonra Guaimaraes beraberlik, Konyaspor ise 3. gol için ataklar geliştirdi. 

Heyacan fırtınası şeklinde geçen maçın son anlarında başta gol olmayınca Atiker Konyaspor maçı 2-1 kazanarak ilk galibiyetini aldı.

ANADOLU'DA BUGÜN SPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.